IRAN En general ur Irans revolutionsgarde påstår att landet har ett hemligt supervapen. Enligt generalen är vapnet redan testat och är bättre än en atombomb.

RT citerar en intervju med brigadgeneral Ebrahim Rostami från iranska revolutionsgardet där generalen kommenterar krav på iranska politiker att se över landets kärnvapendoktrin. Enligt denna får Iran ej anskaffa kärnvapen då det strider mot islams principer.

Men enligt Rostami, som tidigare tjänstgjort som sekreterare för Islamiska revolutionsgardets kommission för utveckling och utrustning, behöver Iran inte anskaffa några kärnvapen. Detta eftersom revolutionsgardet redan har något bättre i sin arsenal.

De iranska parlamentsledamöterna är enligt Rostami omedvetna om ”vissa aspekter” eftersom dessa involverar ”mycket hemligstämplad och topphemlig information.”

Informationen rör topphemliga vapen som är ”långt överlägsna kärnvapen”, hävdar generalen. Han antydde också att dessa använts tidigare, bland annat i en attack mot oljetankrar i Förenade Arabemiraten 2019.

— När [USA:s dåvarande president Donald] Trump ville minska våra oljeexporter genomfördes ett antal taktiska operationer, hävdar Rostami i intervjun.

— Jag kommer inte att säga vem som utförde dem, men fem tankrar exploderade i den mycket bevakade hamnen i Fujairah. De visste inte ens var attacken kom ifrån. De lämnade till och med in ett klagomål till FN. Förenade Arabemiraten anklagade oss, men kunde inte lägga fram bevis. Dessa är några av de exempel jag kan nämna, fortsätter han.

Omvärderingen av synen på kärnvapen kommer efter det överhängande hotet om en massiv israelisk hämnd efter den framgångsrika missilattacken som Iran nyligen genomförde mot sioniststaten.