Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Putin: 88% av min kärnvapenarsenal kommer att vara moderniserad 2023

UTRIKES. "Rysslands svar på varje aggression kommer att vara asymmetrisk, hastig och hård", lovar Vladimir Putin som aviserat att Rysslands vapenarsenal kommer att genomgå en ordentlig modernisering.

Nordkorea ska utveckla nya kärnvapen

NORDKOREA. Nordkoreas ledare Kim Jong Un säger i ett tal inför arbetarpartiets kongress att landet håller på att utveckla nya avancerade kärnvapen.

FN ökar pressen på Iran

SIONISM. FN kräver att Iran tillåter nya inspektörer undersöka två misstänkta kärnanläggningar.

Netanyahu råkade försäga sig – erkände att Israel har kärnvapen

UTRIKES. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu råkade på söndagen göra en felsägning där han erkände att Israel är en kärnvapenmakt.

Pakistans premiärminister kan tänka sig använda kärnvapen

UTRIKES. Den pakistanske premiärministern säger sig kunna använda kärnvapen om landet skulle vara på väg att besegras i en konventionellt krig.

Trump: “Jag är beredd att använda kärnvapen”

USA. I en ny intervju säger USA:s president Donald Trump att han är beredd att använda kärnvapen. Samtidigt hotar han sin vana trogen Iran ifall de skulle göra detsamma.

Trump avslutade möte med Kim Jong-un i förtid – vägrade lyfta sanktioner

UTRIKES. När Donald Trump för andra gången träffade Nordkoreas ledare Kim Jong-un under onsdagen avslutades mötet tidigare än planerat. "Ibland måste man bara lämna", sa Trump efteråt och förklarade att han inte kunde gå med på Kims krav om att sanktionerna mot Nordkorea skulle hävas.

Tulsi Gabbard lägger fram motion mot att lämna kärnvapenavtal

UTRIKES. Den demokratiske krigsmotståndaren Tulsi Gabbard har lagt en motion i kongressen som syftar till hålla kvar USA i kärnvapenavtalet INF.

USA hotar Iran med rekordsanktioner

UTRIKES. USA:s proisraeliska hållning cementeras. Nu hotar de antisionistiska Iran med rekordhårda sanktioner.

Nordkorea: “Vi är inte Libyen eller Irak”

UTRIKES. Nordkoreas vice utrikesminister menar att landet inte kommer låta sig bli lurade av USA.

Netanyahu: Iran håller på att skaffa kärnvapen

UTRIKES. Israel hävdar att Iran i smyg håller på att försöka skaffa kärnvapen.

Nordkorea stoppar kärnvapentester

UTRIKES. Nordkoreas ledare Kim Jong-un meddelar att landet kommer att sluta utföra kärnvapentester.

Nordkorea redo för dialog med USA

UTRIKES. Trots ytterligare sanktioner genomförda av USA meddelar dess antagonist Nordkorea att de är redo för samtal med Washington.

Ryssland förflyttar kärnvapenkapabla robotar till Östersjön

UTRIKES. Som svar på krigsorganisationen Natos hot har Ryssland nu förflyttat kärnvapenkapabla robotar till enklaven Kaliningrad.

USA övar på kärnvapenangrepp mot New York

UTRIKES. Under den 24 och 25 april håller ett flertal amerikanska myndigheter en övning som simulerar ett kärnvapenangrepp mot New York. Övningen väcker oro på vissa håll då övningar tidigare sammanfallit med angrepp.

Risken för kärnvapenkrig på lägsta nivå tack vare Trumps seger

UTRIKES. Enligt den amerikanska Defcon skalan är risken för kärnvapenkrig nu på lägsta möjliga nivå tack vare att Donald Trump vann USA:s presidentval.

“Israel har 200 kärnvapen riktade mot Iran”

UTRIKES. Hackare har nu läckt information angående Israels misstänkta kärnvapenarsenal. I mejlkonversationen mellan USA:s före detta utrikesminister och en vän till honom så framgår det att Israel har 200 kärnvapen riktade mot Iran.

Dokument om Storbritanniens uppbyggande av Israels kärnvapen mystiskt försvunna

ISRAEL. När det brittiska public service-företaget BBC nyligen skulle göra ett uttag från de Nationella Arkiven i London upptäcktes det att flera filer som behandlar Storbritanniens kopplingar till Israels kärnvapen försvunnit. Tidigare har det framkommit dokument som visar att britterna varit högst delaktiga i uppbyggandet av Israels kärnvapenarsenal.

Nordkoreansk media stöttar Trump

NORDKOREA. Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump får nu oväntat stöd från statlig media i Nordkorea som kallar honom för en "vis politiker". Sydkoreanerna är däremot inte lika imponerade.

Obama besöker Hiroshima – Vägrar be om ursäkt för atombomb

JAPAN. USA:s president Barack Obama besökte under fredagen Hiroshima där han höll ett tal inför överlevare från atombomben som USA släppte över staden 1945. Han vägrade dock be om ursäkt för bomben utan menade att det inte är hans jobb att "ifrågasätta" sina föregångares beslut.

Nordkorea kan avfyra kärnvapen mot Sydkorea och Japan

VÄRLDEN. Enligt en sydkoreansk regeringstjänsteman är det nu bekräftat att Nordkorea besitter tekniken för att avfyra kärnvapen över större distanser.

Nya sanktioner mot Nordkorea

UTRIKES. Efter att Nordkorea påstått sig ha provsprängt en vätebomb föreslår nu USA att man inför fler sanktioner mot landet.

Nordkorea har utvecklat en vätebomb?

NORDKOREA. Ledaren Kim Jong-Un meddelar att Nordkorea nu har utvecklat en vätebomb, enligt den statliga nyhetsbyrån Korean Central News Agency.

Nordkorea startar kärnreaktor – svar på USA:s fientliga politik

KOREA. Nordkorea började för några år sedan att rusta upp sin kärnreaktor i Yongbyon. Nu uppges den åter vara i drift och ska vara ett svar på USA och andra fientliga krafters aggressiva politik.

Nordkorea känner sig hotade av USA — fortsätter med kärnvapen

NORDKOREA. Så länge Nordkorea känner sig hotade av USA tänker de fortsätta med kärnvapen. En nordkoreansk FN-ambassadör menar att det skapar balans till USA.

Veckans låt: Wåfflor Waffen – Little Boy & Fat Man

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront Wåfflor Waffen och låten Little Boy & Fat Man.