STORBRITANNIEN Storbritanniens utrikesminister Liz Truss säger sig vara redo att använda kärnvapen för att ”lösa konflikter” även om det skulle innebära ”global förintelse”. Enligt Truss är det ”en viktig plikt för en premiärminister”.

Storbritanniens utrikesminister Liz Truss är favorittippad att ta över som premiärminister efter Boris Johnsons skandalomsusade avgång. Som utrikesminister har Truss gjort sig ökänd som en ännu värre krigshetsare och sionist än Boris Johnson.

Under en utfrågning av journalisten John Pienaar fick hon frågan ifall hon skulle vara beredd att ta det svåra beslutet att använda kärnvapen, även om det skulle innebära ”global förintelse”.

Pienaar ska ha lagt till att han själv kände sig ”fysiskt sjuk” bara av tanken på att göra något sådant, men på frågan hur Truss känner inför det svarade hon:

— Jag tycker det är en viktig plikt för en premiärminister och jag är redo att göra det.

Brittiska Mirror, som rapporterar om incidenten, skriver att utrikesministerns svar kom med ett ”känslolöst uttryck”. Truss har också under sin kampanj för att väljas som ny Tory-ledare förespråkat att Storbritannien ska börja använda sina kärnvapen som påtryckningsmedel.