INRIKES Gabriel Ion dömdes 2018 för våldtäkt, ofredande och olaga hot till rättspsykiatrisk vård samt utvisning. Nu är han tillbaka i Sverige och åtalas därför för brott mot utlänningslagen.

Nordfront skrev 2018 om våldtäktsmannen Gabriel Ion (19811187-9279), en zigenare från Rumänien som dömdes för att ha begått en rad brott mot kvinnor under vintern och våren samma år.

Han dömdes bland annat för att ha hotat en kvinnlig polis som ej var i tjänst för att sedan spotta henne i ansiktet medan hon var ute på en promenad i Solna. Dessutom trakasserade Ion två tonårsflickor på Drottningholmsvägen i Stockholm genom att följa efter dem och hålla fast dem medan de skrek och kämpade emot.

Det grövsta brottet som Ion dömdes för var en överfallsvåldtäkt av en 30-årig kvinna vid Norrbyvägen i närheten av tvärbanestationen i Bromma.

Förutom rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning dömdes Gabiel Ion till utvisning. Trots detta har han redan hunnit skrivas ut och dessutom återvända till Sverige. Han åtalas nu för brott mot utlämningslagen av Malmö tingsrätt.