POLITIK Rebecca Ädel stängs av från sitt jobb som lärare efter trakasserier från Expo och Expressen. Kommunen hyr in externa utredare.

Efter att den före detta sverigedemokraten Rebecca Ädel trakasserats av David Baas under ett kommunfullmäktigesammanträde blev hon arbetsbefriad från sin tjänst som lärare. Hon tvingades dessutom bort från sina poster inom kommunen, något som hon senare tog tillbaka.

Nu har kommunen valt att hyra in en extern utredare för att se om Ädel skulle vara lämplig som lärare. Anledningen är att det ska ha framkommit uppgifter som gör att arbetsgivaren behöver gräva djupare i om huruvida Ädel har ”uttryckt högerextrema åsikter i sin undervisning”.

– Det är uppgifter som kommit in nu som gjort att vi gör den bedömningen. Vi inleder en fördjupad utredning för att gå på djupet med vad som har hänt, säger Pär Olsson, chef för utbildningsförvaltningen i Nynäshamn, till SVT.

Rebecca Ädel skapade rubriker efter att ha blivit uthängd av Expressen som skribent hos Nordfront och att hon påståtts skrivit att hon ”gärna skulle se en ny Hitler”.