Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Afrikansk staty ska resas i Danmark

Av Redaktionen, 2020-07-01
redaktionen@nordfront.se

DANMARK. En staty över en afrikansk man utan koppling till Danmark ska resas på Jylland. Uppdraget har gått till en synnerligen degenerad ”konstnär”.

Afrikanstatyn Adam av Christian Lemmerz. Foto: Skärmdump TV2Østjylland.

Samtidigt som den anti-vita hetsakten på statyer rasar i hela västvärlden, har Danmark gått ut med att man vill att adresser i Köpenhamn ska bära namn efter svarta upprorsledare. Nu tänker man resa en afrikanstaty i Horsens på östra Jylland. Detta skriver Nordfront.dk.

Statyn visar en afrikansk man med ärr i ansiktet som kommer efter machetehugg, något som ska påminna om folkmordet i Rwanda. Det framgår inte vad detta folkmord, som begicks av svarta mot andra svarta, skulle ha för koppling till Danmark eller vita människor.

Nordfront.dk rapporterar att den som fått uppdraget att göra statyn är en särskilt degerenerad ”konstnär” vid namn Christian Lemmerz som gör konst där han frossar i död och perversioner. Han har tidigare skapat två statyer som återfinns på gågatan i just Horsens. Nedan några exempel på hans ”konst”:

Resurrection. Foto: Facebook

The subconscious of the Dead Pope in Heaven. Foto: Facebook

Nordiska motståndsrörelsen i Danmark har vid ett flertal tillfällen agerat mot degenerad konst, bland annat då Per Arnoldis Kulturtagene restes i Skjern, och senast då Aros i Århus presenterade porr som kunst.


  • Publicerad:
    2020-07-01 13:40