INRIKES. Den 17 maj förra året gjorde polisen en ljudupptagning i en bil där tre män transporterade stora mängder droger från Helsingborg till Stockholm. Aftonbladet har släppt delar av ljudupptagningen idag.

Ljudupptagningen stärker uppfattningen att knarksmuggling är en mångkulturell verksamhet. Männen i bilen säger bland annat följande i ljudupptagningen som Aftonbladet publicerat:

— Vad är han – colombian, latina… ? Dom kan den här branschen också. […] Det där är typ narkotikapolisens mardröm – en latinamerikan och en marockan är kompanjoner. Men vi är också en liten mardröm för narkotikapolisen alltså, en halvpolack-italienare, en jude en afghan och sen en kurd-libanes. Som de inte ens vet vart han kommer ifrån. Glöm inte att vi har en ryss också – The Russian.

Ljudupptagningen är bevismaterial i en pågående rättegång som hålls mot de tre männen i bilen samt åtta andra män. En av de åtalade i rättegången är den välkända skådespelaren Mikael Persbrandt som är misstänkt för att ha köpt 12 gram kokain av ligan.

Igår skrev Nordfront om att minst 80 procent av de mest efterlysta männen i Västsverige har invandrarbakgrund och idag skrev vi om att Oslo-polisen nu slår larm om att kriminella invandrargäng från Sverige åker på brottsturnéer i Norge.

Källa:
”Vi är narkotikapolisens värsta mardröm”


  • Publicerad:
    2014-02-02 18:50