GLOMMERSTRÄSK. Polisen slog till mot en narkotikaodling i Glommersträsk i Arvidsjaurs kommun. En betydande mängd narkotika beslagtogs och fem personer har gripits.

marijuana

Under torsdagen förra veckan gjorde ett flertal poliser från Piteå ett tillslag mot ett hus i Glommersträsk.

– Vi gjorde ett tillslag mot en odling i ett hus där. Vi hade kännedom om det och gjorde sedan tillslaget där, och gjorde då en del fynd som stärkte vår tes, säger förundersökningsledare Aron Backman.

Vid tillslaget greps fyra personer och ytterligare en efter det. Nu har tre av dem släppts medan två, en man och en kvinna, hålls kvar. Häktningsförhandlingar inleds under dagen vid Luleå Tingsrätt gällande narkotikabrott.

– Just nu inväntas besked om häktningen och sedan fortsätter utredningen, säger Backman.

Hur omfattande verksamheten har varit går i nuläget inte att säga, men något ringa narkotikabrott ska det inte vara tal om.

– Det är svårt att säga i nuläget, men vi är åtminstone på normalgraden gällande narkotikabrott. Sedan får vi se var vi hamnar i slutändan. Men det är en betydande mängd, säger han.

Enligt Backman är det vanligt att polisen upptäcker mindre odlingar av marijuana. Men att man hittar större mängd av drogen hör till ovanligheten.

– Att hitta små odlingar här och där är väl inte så ovanligt, men lite mer betydande mängd är väl inte så vanligt, det är det inte säger Backman.

Brottsförebyggande Rådets statistik visar att det har skett en ökning av anmälda narkotikabrott i Arvidsjaurs kommun de senaste åren.

Antalet anmälda narkotikabrott i kommunen per år:

2011 – 31st
2012 – 24st
2013 – 17st
2014 – 28st
2015 – 39st

Källa:
Polisen slog till mot narkotikaodling


  • Publicerad:
    2016-05-02 16:25