MEDIA. Stark kritik har riktats mot radioprogrammet NRJ:s programledare Ola Lustig efter drogliberala utspel som han gjorde i radion under tisdagen.

Ola Lustig. Foto: Facebok

Ola Lustig. Foto: Facebok

Ett stort antal av NRJ:s lyssnare blev väldigt upprörda av Ola Lustigs drogliberala hållning i tisdags under programmet ”Stanna eller gå”. Det var när en kvinna ringde in och förklarade att hennes partner hade börjat använda kokain på helgerna och bad om råd som Lustig försvarade denna form av dekadent kriminalitet.

Lustig antog en drogliberal inställning där han jämförde pojkvännens kokainintag med fylla och menade att han är ung och bara för att han tar kokain då och då så är det inte ett missbruk. Han hann även säga, strax innan han avbröts av de andra programledarna, att inringaren förstorade upp det hela och att killen är ”23 år och har kul”.

— Att ta lite kokain varannan lördag gör inte honom till narkoman, eller en annan kille. […] Du behöver inte vara orolig för hans skull i det här skedet, sa Lustig också.

Under programmet ringde det in en kvinna som berättade att en bekant till henne vart med om i stort sett samma sak och att hennes partner kommit hem efter att han ”partydrogat lite” och blivit fysiskt och psykiskt våldsam mot henne och deras gemensamma barn. Kvinnan menade därför att det där med att man inte blir personlighetsförändrad bara var ”skitsnack” från Lustigs sida. Lustig menade då att folk ”snedtänder” på alkohol också.

På Facebook har nu Lustig fått be om ursäkt till lyssnarna, då hela 96 procent av lyssnarna ska ha varit drogkritiska. Lustig skriver där följande:

Jag vill verkligen inte uppmuntra någon att på något sätt använda droger. Jag har aldrig brukat kokain. Jag vill be dem som tagit illa vid sig om ursäkt.

Källa:
NRJ


  • Publicerad:
    2015-05-27 23:25