MEDIA. Åsa Linderborg påstår i en artikel på Aftonbladet att Svenska motståndsrörelsen regelbundet ”knackar invandrare”.

Lögnare

Lögnare

Att fiendemedia och dess fotsoldater regelbundet ljuger är ingen nyhet. Den senaste i raden av lögner om Svenska motståndsrörelsen kommer från Åsa Linderborg, kulturchef och skribent på Aftonbladet.

I artikeln ”Pressen stoppas vid högermöten” skriver Linderborg att Motståndsrörelsen ”systematiskt knackar invandrare”. Påståendet kommer tidigt i artikeln som är en förvirrad historia som tar avstamp i Linderborgs upplevelser under Svenskarnas partis demonstration i Stockholm den 14 september. Linderborg beskriver i sin artikel demonstrationståget på följande vis:

I täten gick en kostymklädd partiledning med ett belastningsregister som bland annat omfattar vapenbrott, misshandel, upplopp och skadegörelse. Bakom dem kom fanbärarna, blonda kvinnor med livmödrar som ska reproducera den vita rasen. Allra sist marscherade ett dussin mer eller mindre maskerade män från Svenska motståndsrörelsen, den som systematiskt knackar invandrare. Däremellan några hundra människor, tillresta från hela landet.

Påståendet om Motståndsrörelsen från Linderborg backas inte på något sätt upp av någon källa från henne. Lika tvärsäkert och utan motivering hävdar Linderborg att ”Svenskarnas parti har potential att ta sju kommunala mandat 2014”, varken mer eller mindre. Vidare kommer hon med uppseendeväckande påståenden som att polisen ”hjälpte fascisterna att rensa upp bland journalisterna innan mötet började”.

Förra året drev Aftonbladet med Åsa Linderborg i spetsen en misslyckad hetskampanj mot Nordfront och andra fria medier.

I samband med Motståndsrörelsens hedrande av Gösta Hallberg-Cuula tidigare i år stötte organisationens aktivister på Linderborg i Gamla stan i Stockholm. Då fick Linderborg höra att hon var en folkförrädare – nästa gång kanske hon blir kallad både för folkförrädare och lögnare.

Källa:
Pressen stoppas vid högermöten


  • Publicerad:
    2013-09-21 18:30