MEDIA. Aftonbladets läsare är tio gånger mer intresserade av ”journalistiska experiment” av Åsa Linderborg som innefattar analsex än av vanliga kulturartiklar från henne.

åsa_linderborg-460x194

Åsa Linderborg är missnöjd över att flera Bonnier-tidningar tvingas lägga ner sina ofta vänstervridna kultursidor. Linderborg ser fenomenet som en ”demokratins kris”.

Därför skrev hon en artikel om det och Aftonbladet valde att publicera två versioner av artikeln i ett experiment som skulle visa logiken bakom nedläggningarna av kultursidorna. Den ena versionen hade normal rubrik och ingress medan den andra versionen hade rubriken ”Analsex ger mervärde” och presenterades som ”ett journalistiskt experiment” av Linderborg.

Artikeln som hade ordet analsex i rubriken fick tio gånger så många läsare som den vanliga kulturartikeln med normal rubriksättning och ingress.

Således har Linderborg bevisat att sex ger mer läsare, eller ”klick” på en artikel, än kultur och hon menar att det är detta som får alltfler Bonnier-tidningar att lägga ner sina kultursidor.

”Hela demokratin är på väg ner i djupet och vi med den”, avslutar Linderborg sin kulturartikel. Antagligen har demokratin verkligen nått botten när Aftonbladet lägger ner sin kulturredaktion och Linderborg själv blir arbetslös.

Källor:
Tio gånger bättre med analsex
Analsex ger mervärde


  • Publicerad:
    2014-10-10 13:50