HYCKLERI. Åsa Linderborg skriver i dag en artikel på Aftonbladets kultursida där hon menar att man inte kan vara journalist, om man har fel åsikter. Hon kritiserar även tidningen Journalisten som nyligen intervjuade en fotograf på tidningen Dispatch International.

åsa_linderborg

Åsa Linderborg menar i sin artikel att tidningen Journalisten smeker invandringskritiker medhårs när de intervjuar Roger Sahlström, som är fotograf på tidningen Dispatch International. Linderborg menar att intervjun var för följsam när tidningen inte tog upp att Sahlström skriver på en invandringskritisk tidning, samtidigt som de berättar att han blivit attackerad av vänsterextremister vid fyra tillfällen. Hon menar vidare att Sahlströms syfte med fotograferingen är att kartlägga meningsmotståndare, något som hennes kollegor uppenbarligen inte har gjort sig skyldiga till.

”Det han sysslar med under demonstrationerna han pratar om är inte journalistik, det är en form av hotfull åsiktsregistrering. Journalisten tycks också ha missat att Sahlström är aggressiv mot så kallade PK-journalister på Twitter”, skriver Linderborg. Hon menar dock konstigt nog samtidigt att media måste vara bred och att personer med avvikande åsikter visst måste få finnas inom journalistyrket:

”Dispatch International är en grundlagsskyddad publikation med ansvarig utgivare och ska behandlas därefter. Dessutom kan man vara journalist utan att vara med i facket och SJF måste självklart kunna hysa medlemmar med åsikter om invandring som majoriteten av medlemmarna inte har. För SJF måste yttrandefriheten vara högsta princip. Hur skulle det annars se ut?”

”Bara för att man fotograferar, är man inte fotograf. Bara för att man skriver i en nättidning, är man inte journalist”, skriver hon vidare och ser det som ett problem med en växande alternativ media och de som står bakom och bygger upp den. ”Det kan bli ett delikat problem i framtiden”, påstår hon.

Källa:
När rasister blir journalister


  • Publicerad:
    2014-04-15 19:00