Idag publicerade Aftonbladets kulturredaktör ett nytt lågvattenmärke. Åsa Linderborg skriver att hon fruktar för sitt liv och antyder också att hennes meningsmotståndare vill stympa hennes son.

linderborg_fotoÅsa Linderborg och Aftonbladets kulturredaktion driver sedan en månad tillbaka en kampanj som heter ”Granska skiten” och går ut på att inskränka yttrandefriheten för nationella nättidningar.

När Åsa Linderborg och hennes jurist inte lyckats hitta något åtalbart i artiklarna har man istället velat granska de mängder av kommentarer som skrivits till artiklarna. Kommentarerna på Nordfront är efterhandsmodererade, vilket innebär att vem som helst – exempelvis Åsa Linderborg själv, Expo eller andra troll – kan skicka in anonyma kommentar och få dem publicerade.

Under dagen har Åsa Linderborg publicerat ett nytt lågvattenmärke där hon har samlat kommentarer från diverse nationella hemsidor i syfte att utmåla sig själv som offer. Istället för att argumentera mot sina meningsmotståndare skriver Åsa Linderborg att hon är ”förföljd av hatet” och hon gör sitt bästa för att använda vad personer skrivit i kommentarer som slagträ mot de hemsidor som hon granskar. Efter att ha listat olika påhopp mot henne så skriver hon:

”Det är fredagen den 30 november. Aftonbladet Kulturs granskning av de högerextremistiska sajterna – Nationell.nu, Nationell idag, Patriot.nu, Avpixlat, Nordfront, Fria tider, Realisten – är inne på sitt andra dygn av trettio och det här är svaret.”

Men det slutar inte där. I hennes artikel, ”Förföljd av hatet”, skriver Åsa Linderborg att hennes chefer sagt åt henne att packa och att hon inte kan bo hemma på ett tag. På natten ska Åsa Linderborg ha drömt, skriver hon, att hennes son har blivit stympad:

”På natten drömmer jag att sonen är stympad. Han sitter i en fåtölj och jag lägger försiktigt tillbaka kroppsdelen i hopp om att den ska smälta tillbaka innan nån ser nåt. Han är tyst, bortom medvetande eller ordlöst i samförstånd.

Jag väcks av ett sms från ett kontantkort: ’Ärligt gumman, när var det sist du pullade dig själv i fittan?'”

Rappakalja eller ej så har det gett önskat resultat och hon har under dagen mottagit journalistkårens hyllningar.

Nordfront har tidigare skrivit om hur Åsa Linderborg blivit allt mer desperat och rå i tonen allt eftersom det visat sig att hon tagit sig vatten över huvudet i sin granskning. När Åsa Linderborg misslyckats att åtala ”järnrörssajterna” har hon istället använt sig av felaktiga påståenden, ’quilt by association’ och martyrrollen.


  • Publicerad:
    2012-12-20 23:35