Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aftonbladet överklagar polisens husrannsakan

Av Redaktionen, 2015-05-27
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Aftonbladet överklagar nu tingsrättens beslut om låta polisen få genomföra en husrannsakan mot tidningens redaktion.

jan_helin

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Nordfront rapporterade nyligen om att polisen fått tillåtelse av Solna tingsrätt om att få genomföra en husrannsakan på Aftonbladets redaktion. Skälet till att polisen vill göra en husrannsakan på Aftonbladets redaktion är för att dessa har bilder, som de vägrar att lämna ut, som kan avslöja vilka som begick ett rån mot en guldsmedsbutik i Kista den 24 maj.

Aftonbladet har nu överklagat tingsrättens beslut om att godkänna husrannsakan mot tidningens redaktion. Tidningens chefredaktör, Jan Helin, hänvisar till källskyddet och menar att det vore respektlöst att ignorera uppgiftslämnares önskan om anonymitet.

Att Helin påstår sig värna om människors önskan om att få vara anonyma kan anses vara hyckleri då han själv samarbetar med våldsbejakande vänsterextremister från Researchgruppen. Dessa har tillsammans gjort hembesök samt hängt ut personer med namn och bild då de anonymt uttalat kritiska synpunkter om massinvandringen på internet.

En överklagan har nu gjorts till Hovrätten.

Källa:
Jan Helin: ”Grov respektlöshet mot källskyddet”


  • Publicerad:
    2015-05-27 20:25