ALMEDALEN. Nordiska motståndsrörelsen ”spred skräck” i Almedalen och nu borde en haverikommission tillsättas. Detta anser Jonna Sima.

Heta diskussioner fördes hela tiden men något verkligt våld som Jonna Sima beskriver inträffade inte. Foto: Nordfront.se

I en ledarartikel på Aftonbladet skriver asylaktivisten och kulturmarxisten Jonna Sima att Nordiska motståndsrörelsen spridit ”obehag” bland homosexuella, judar och feminister.

Våldsdömda nazisterna har under årets stora politikhändelse tillåtits att sprida rädsla och olust. Människor har känt sig tvungna att se sig över axeln, vissa valde att åka hem medan andra till och med ställde in årets besök på grund av nazisternas härjningar.

Sima skriver vidare att Nordiska motståndsrörelsen ”misshandlade och trakasserade människor öppet på Visbys gator”. Vad som spridits i lögnpressen handlar egentligen om knuffar när personer av Jonna Simas kaliber försökt stjäla egendom tillhörande organisationen eller själva gått till fysiskt angrepp mot aktivister.

Det enda exemplet på en ”misshandel” som Jonna Sima tar upp handlar om en person som blev knuffad när han angrep en fotograf.

Jonna Sima anklagar polisen för att inte tillräckligt ha lagfört akivister när Simas gelikar angripit aktivister. Sima menar att vad som skett i Almedalen är jämförbart med Göteborgskravallerna 2001, där extremvänstern förstörde stora delar av staden och en av dem blev skjuten av polis.

Den ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving har meddelat att insatsen under politikveckan ska utvärderas. Det bästa vore om händelserna får en oberoende granskning. Justitieminister Morgan Johansson borde tillsätta en haverikommission för att utreda polisens agerande som efter Göteborgskravallerna 2001.

Jonna Sima har en historia med verklighetsfrånvända och bisarra artiklar. Innan Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration beskrev hon bland annat organisationen ”som mördarsekten IS” .

Källa:
Visby domprost är ett föredöme


  • Publicerad:
    2018-07-11 12:00