CENSUR Efter en föreläsning om judisk makt utreder polisen Radio Islams grundare Ahmed Rami för hets mot folkgrupp. Bakom anmälan ligger Judiska Ungdomsförbundet i Sverige.

Den judisk makt-kritiske opinionsbildaren Ahmed Rami, som tidigare gästat Radio Nordfront, har återigen blivit anmäld för hets mot folkgrupp. Denna gång är det judisk makt-organisationen Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS) som ligger bakom anmälan.

Bakgrunden är att Rami hållit ett föredrag för den enligt Expo ”konspirationsteoretiska föreningen” Cui Bono. Expo uppger att han under föreläsningen ska ha hyllat Adolf Hitler, spridit ”myter om judisk makt”, förnekat den så kallade förintelsen och jämfört judarna med bakterier. 

— Jag reagerade kraftigt på hans uttalanden. Jag tyckte det var flera väldigt grova antisemitiska uttalanden, som till exempel att ”judar spelar en roll som bakterier i samhället”, att ”media ägs av judar” och att ”judar medialt dödar och skapar politisk makt”, säger Nina Tojzner, generalsekreterare på JUS. till Expo.

Ahmed Rami, som grundade den judisk makt-kritiska mediesatsningen Radio Islam 1987, ska också under föreläsningen ha konstaterat att ”den som förstått judefrågan förstår allt”.

Det är inte första gången som Rami utreds för åsiktsbrott. Redan 1989 dömdes han till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp på grund av sin kritik mot judisk makt.