MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Här kommer film och en skriftlig rapport om gårdagens protestaktion som Näste 1 utförde mot sionistmötet som samlade stora delar av Sveriges politikerelit.

På onsdagskvällen den 20 december 2017 anordnades en demonstration på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm med anledning av det så kallade ”antisemitiska” hat som verkar ha blossat upp i Sverige de senaste veckorna. Många höjdare inom etablissemanget medverkade på denna tillställning, däribland statsminister Stefan Löfven, partiledarna Annie Lööf (Centerpartiet), Jan Björklund (Liberalerna) och kulturminister Alice Bah Kuhnke. Den välkända ”antirasisten” Alexandra Pascalidou var konferencier.

Ett tjugotal aktivister från Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 ansåg att detta var ett ypperligt tillfälle att använda sin yttrandefrihet till att protestera mot staten Israels pågående folkmord på det palestinska folket, och det västerländska etablissemangets tysta medgivande gentemot Israels expansionspolitik.

Man valde att sprida ut sig i flera mindre grupper för att mer obemärkt kunna ta sig till torget där den projudiska manifestationen skulle hållas. Polisnärvaron var väldigt hög denna dag. Många polisbussar och polisbilar syntes i närheten, och dessutom strök flera svarta SUV-bilar med vad som får förmodas vara säkerhetspolis runt kring torget.

I viss mån så fungerade strategin Motståndsrörelsen valt väl, då flertalet av aktivisterna kunde närma sig torget utan att bli stoppade. Tyvärr så blev ungefär en tredjedel av medlemmarna stoppade innan de kunde ta sig nära nog för att yttra sin åsikt. Därför var planen för kvällens aktivitet tvungen att ändras, och vissa saker improviseras.

Några av aktivisterna som hade lyckats närma sig manifestationen utan att bli stoppade av polisen beslöt sig därför för att ta tillfället i akt. Man ställde sig så nära det bara gick utan att väcka uppmärksamhet och började använda rösten för att ropa.

Man ropade att Nordiska motståndsrörelsen var på plats, och att det var för att upplysa om och protestera mot den israeliska statens övergrepp mot den palestinska befolkningen. Judiska soldater mördar palestinska kvinnor och barn. Man skövlar palestinska bostäder för att göra plats för judiska bosättningar på ockuperad mark. Palestiniers blod är på Israels händer, och västvärlden ger sitt tysta medgivande! Eller till och med uppmuntrar det, som Liberalernas partiledare, Jan Björklund, som påstod att Israel var Mellanösterns enda så kallade demokrati.

Vilken annan ”demokrati” skulle tillåtas att bete sig så som Israel gör utan att bli invaderad och sönderbombad av västmakterna? Vilken annan stat skulle tillåtas att använda fosforbomber, ockupera sina grannländers mark, bomba dem, eller till och med invadera dem utan repressalier?

Tyvärr så hann inte Motståndsrörelsens aktivister säga många ord innan de blev knuffade iväg bortom hörhåll av polisen. Till en början så ville polisen att aktivisterna skulle bege sig iväg, men när de delade upp sig i mindre grupper och började göra det så ändrade polisen uppfattning.

En grupp blev stoppad precis när de skulle gå över en gata. En smärre puttningsmatch uppstod, när poliserna först puttade ut gruppen på gatan, sedan sa att de skulle gå in till trottoaren. Först skulle man stå still, sedan skulle man gå bakåt. Efter någon minut av dessa oklara kommandon från polisens sida körde en buss upp på gatan en bit bort. Ut vällde svartklädda kravallpoliser: En piketstyrka. Dessa var inte intresserade av dialog, utan man gick direkt in med batongslag mot motståndsmännen. Detta trots att Motståndsrörelsens medlemmar hade varit helt fredliga fram tills dess. Man tvingade ner dem på marken och satte handfängsel på flera.

Minst två personer blev pepparsprayade. En bit bort så fick en annan av Motståndsrörelsens medlemmar minst två fingrar avslagna av en batong. Eventuellt så måste han nu operera dessa.

Den grupp motståndsmän som hade blivit nedtrycka på marken och bojade fördes bort och sattes med ryggen mot en bänkrad. En av dessa, som hade blivit pepparsprayad rejält, spottade och fräste. En av hans kamrater bad då polisen att ge honom ögonskölj, så att han skulle få lindring. Ingen polis reagerade. Kamraten sade då att polisen var ena riktiga jävla svin, som vägrade att hjälpa honom. En av de svartklädda piketpoliserna gick då fram till honom och tog tag i hans huvud med båda händerna och ruskade runt. ”Håll käften! Man säger inte så där! Man kallar inte folk för svin!”

En person blev gripen och resten kördes bort och lämnades på olika platser i staden. Han som blev gripen blev det, i alla fall vad det lät som i förhöret, därför att han hade ropat ”Hell seger!” i närheten av en grupp med judar.

Den resterande delen av gruppen lyckades att ta sig från platsen utan att bli gripna eller trakasserade av polisen.


  • Publicerad:
    2017-12-21 18:10