STOCKHOLM. Idag samlades något hundratal judar och Sveriges politikerelit, inklusive statsminister Stefan Löfven, för att manifestera sitt hat mot de pro-palestinska missnöjesyttringar som senaste tiden ägt rum i Sverige. Uppdaterad.

Vissa mer extrema sionister vill att mer eller mindre hela Mellanöstern ska erövras som livsrum åt den judiska rasen.

1948 grundades den rasistiska staten Israel efter att judar massinvandrat till Palestina. Sedan dess har Israel ständigt expanderat på Palestinas bekostnad och än idag har judiska ockupanter kolonier utanför Israels officiella territorium.

När Donald Trump i början av december meddelade att USA stödjer att Jerusalem ska bli Israels officiella huvudstad, trots att palestinierna enligt den så kallade tvåstatslösningen har lovats delad kontroll av staden, blev många palestinier och kritiker av den sionistiska imperialismen upprörda.

Missnöjet tog sig blandade uttryck och nådde även Sverige. Detta har fått judar i Sverige och andra sionister att gå i taket och beklaga sig över antisemitism.

Idag hölls en demonstration och ”kippavandring” i Stockholm där sionisterna samlades för att protestera mot Israel-kritiken. Inför demonstrationen fick arrangören Dennis Barvsten göra reklam för den på Bonnierkanalen TV4. Trots detta samlades endast något hundratal demonstranter, men såväl statsminister Stefan Löfven som kulturminister Alice Bah Kuhnke samt Centerpartiets ledare Annie Lööf deltog och talade på demonstrationen.

Under den sionistiska demonstrationen uppstod stök och en stor polisinsats fick lugna ner läget. Flera personer blev avvisade från platsen.

Några av de gripna personerna.

Några av de avvisade var aktivister från Nordiska motståndsrörelsen som var på plats och protesterade mot hur sionisternas övergrepp mot palestinierna tystas ner.

En del av motdemonstranterna stoppades av polis på väg in till demonstrationen, men några lyckades smita in och infiltrera demonstrationen. Även dessa blev dock våldsamt gripna och misshandlade av polisen när de började skandera att sionisterna har palestiniernas blod på sina händer. Cirka åtta personer greps tillfälligt och polisen ville inte uttala sig om de är misstänkta för något brott till Nordfront. Efter det andra massgripandet lyckades en ensam aktivist upprepade gånger störa och tysta Bah Kuhnke i dennes tal, vilket även Expressen rapporterat om.

Fotnot: Artikeln är skriven enligt etablerad medias manual för hur man rapporterar om ordningsstörningar under demonstrationer.

Skylt som var tänkt att användas under protestaktionen innan polisen gick till attack.


  • Publicerad:
    2017-12-20 19:20