INRIKES. Den mångkulturella staden Södertälje som under åratal fått känna av effekterna av massinvandringen ser nu allt fler yngre inblandade i grov kriminalitet.

Antalet unga som är inblandade i grov kriminalitet i Södertälje ökar. Enligt Kriminellas revansch i samhället (KRIS) som under förra året anordnade evenemanget ”put your guns down” (på svenska: lägg ner era vapen) har våldet fortsatt att eskalera i kommunen.

Robert Lyck, ordförande för KRIS i Södertälje säger att man kan se allt fler vapen i rörelse och att allt fler yngre individer är involverade i grov kriminalitet.

–– Våldet har eskalerat sedan förra året, det har skett fler mord och det går ner i åldrarna […] Det finns mycket vapen som snurrar och som det är lätt att få tag på.

Att förra årets evenemang inte fick bot på problemet hindrar dock inte KRIS från att prova på nytt. Tanken bakom evenemanget är att komma åt glorifieringen av kriminella.

–– I Södertälje finns ett stort utanförskap. Det har varit en stad med mycket kriminalitet och många av ungdomarna ser upp till och glorifierar det äldre kriminella.

Tung kriminalitet är dock inget nytt för Södertälje som varit hemvist för det kriminella syrianska gänget Södertäljenätverket i åratal.

Källor:
Våldet i Södertälje uppmärksammas: ”Brotten går ner i åldrarna”
Södertäljenätverket


  • Publicerad:
    2017-11-05 11:25