AMERIKA. USA:s nationella industriarbetarförbund beslutade på sin senaste årsstämma att ställa sig bakom den Israel-kritiska organisationen ”Boycott, Divestment and Sanctions Movement”, BDS.

Vilda protester i Palestina när USA:s president Barack Obama är på besök.

Vilda protester i Palestina när USA:s president Barack Obama är på besök. USA har under lång agerat lydstat åt Israel och skänker stora summor pengar till landet.

USA:s nationella industriarbetarförbund röstade den 20:e augusti igenom ett förslag som gör att fackförbundet nu ställer sig bakom BDS-rörelsen. Genom ekonomisk och politisk press vill man få ett slut på den israeliska ockupationen av Palestina. Fackförbundet är det första förbundet i USA som ställer sig bakom en bojkott av Israel.

Den antagna resolutionen grundar sig på ”Israels långa historia av brott mot de mänskliga rättigheterna och det palestinska folket, något som började med den etniska rensningen av 750.000 palestinier mellan åren 1947 och 1948 vilket förvandlade större delen av Palestina till staten Israel”, skriver man.

Fackförbundet vill nu att alla amerikanska bidrag till terrorstaten Israel upphör och att USA stödjer det palestinska folkets självbestämmanderätt och rätten att återvända till ockuperad mark. En av förbundets delegater, Autumn Martinez, menar att det som sker mot palestinierna är hemskt.

— Det är oerhört motbjudande det som sker. Befria Palestina!, säger hon.

Källa:
US industry union votes to boycott Israel


  • Publicerad:
    2015-08-31 17:50