USA. Myndigheterna i New Orleans har påbörjat utrensningen av flera historiska monument som av lögnmedia omtalas som ”vit makt-symboler.

Det första monumentet som avlägsnades var Liberty Place-monumentet som är en stor obelisk i granit som restes upp för att hedra de män som utkämpade upproret som är mer känd som ”Battle of Liberty Place” den 14 september 1874.

Slaget stod mellan Crescent City White League och polisen som skyddade det nya mångkulturella styret i delstaten Louisiana som sattes in efter inbördeskriget. Crescent City League, även känd som White Man’s Leaugue, var en vit paramilitär grupp som kämpade för de vitas sak. De omtalas idag som en ”vit makt-organisation”.

Att monumentet har fått stå är något som irriterat både kulturmarxister och afrikansk-amerikanska medborgare som har kallat det för ”hat-monument” och ett ”vit makt-monument”.

Inom loppet av de kommande dagarna kommer också två statyer av sydstatsgeneralen Robert E. Lee och P.G.T. Beauregard samt en staty av president Jeffersson David att avlägsnas.

Källor:
New Orleans takes down white supremacist monument
Amerikansk historie fjernes i New Orleans


  • Publicerad:
    2017-04-25 06:30