MÅNGKULTUR. En utländsk man är efterlyst i samband med att en man i 40-årsåldern blev allvarligt knivhuggen i Tøyen i Oslo under onsdagskvällen.

Det var under onsdagskvällen i Tøyen som en utländsk man i 40-årsåldern klev in på ett gatukök med allvarliga skador efter att ha blivit knivhuggen. Insatsledare Steinar Syvertsen säger till Aftenposten att mannen ska ha blött kraftigt.

— En knivhuggen man kom in på ett gatukök och bad om hjälp. Han blödde kraftigt från huvudet.

Polisen larmades strac efter klockan nio och fick snabbt rycka ut. Enligt ett vittne ska två män ha flytt från platsen. En man i grön jacka blev utpekad som gärningsman. Enligt utredningsledaren, Tore Jøkling på Oslo polisdistrikt, ska han också ha varit av utländsk härkomst.

— Han och andra vittnen har gett uppgifter om att gärningsmnannen är runt 165 centimeter lång och troigen från ett land i Mellanöstern. Han är mellan 25 och 30 år och var klädd i jeans, svarta skor och en grön eller mörk jacka med luva.

Offret ska ha blivit allvarligt skadad men skadorna ska inte ha varit livshotande.

Händelsen inträffade samma dag som minst två andra personer knivhöggs i huvudstadern. Tidigare under onsdagen hade en 55-åring nordafrikan knivhuggit två personer till döds.

55-åringen var tidigare dömd och har blivit utvisad från Norge flera gånger.

Källa:
Mann knivstukket på Tøyen


  • Publicerad:
    2015-12-11 09:45