SVERIGE. Under natten brann en lagerlokal ner i Forshaga i Värmland. Byggnaden var ett planerat asylboende och polisen misstänker nu att branden var anlagd.

Det var vid ettiden inatt som räddningstjänsten fick in ett larm om att lagerlokal i Forshaga i Värmland stod i lågor. När polis och brandkår kom till platsen var byggnaden helt övertänd och den gick inte att rädda. Enligt uppgifter ska lokalen ha varit aktuell som boende för asylsökande. I dagarna var tjänstemän från kommunen och inspekterade fastigheten för att göra en bedömning.

— Vi har fått fram uppgifter att den som äger fastigheten har varit i kontakt med Forshaga kommun för att få till någon form av flyktingboende i lokalen. Räddningstjänsten har till och med varit där och gjort en besiktning, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Kommunalrådet Benny Pedersén bekräftar att byggnaden var ett tilltänkt asylboende men att uppgifterna inte var offentliga och han har ingen aning om hur uppgifterna har läckt ut.

— Jag förstår inte hur det har kommit ut. Men det är väl så att nån vet, så kommer det ut, säger han.

Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar därför händelsen som mordbrand.

Källa:
Brand i möjligt asylboende


  • Publicerad:
    2015-11-10 08:25