SVERIGE. Någon eller några ska försökt att anlägga en brand på ett planerat asylboende på Valhalla Park i Ängelholm under natten till onsdagen.

Det var vid halv tretiden under onsdagsnatten som polis och brankår anlände till det planerade asylboendet på Valhalla Park i Ängelholm. Där ska någon eller några ha krossat rutor till byggnaden och sprutat in brännbar vätska. Därefter ska brinnande tidningspapper ha kastats in. Elden tog sig aldrig och självslockande. Brandlarmet gick dock på grund av den kraftig röken.

— Röken fyllde lokalerna så vi gick in med rökdykare och lokaliserade brandhärdarna i varsitt hus och släckte dem, säger Lennart Linderos, inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne nordväst.

Under onsdagsmorgonen var polisens tekniker på plats för att säkra eventuella spår och säkerheten vid asylboendet förstärks nu.

—  Jag vågar knappt tänka på följderna om det hade funnits fullt av folk i byggnaderna. Det får bara inte hända, säger Karim Ottosson, chef över Ängelholms polisområde.

Det var i måndags som informationen om att Migrationsverket tecknat ett avtal om att inrätta tre byggnader på Valhall Park som asylboende blev offentlig.

Källor:
Brandattentat mot blivande asylboende
Vittnen söks till attentatet mot asylboendet på Valhall


  • Publicerad:
    2015-12-10 08:25