ARENDALSUKAN. Arendal kommun har polisanmält Motståndsrörelsen efter uttalanden som gjorts i podcasten Frontlinjen.

Arendal kommun med ordförande Robert C. Nordli i spetsen har polisanmält Nordiska motståndsrörelsen efter uttalanden som gjorde i den norska podcasten Frontlinjens specialavsnitt om Arendalsukan.

Enligt Nordli är det framförallt meningen ”Vi kommer!” som de ser som ett bekymmer. Detta trots att Nordli själv uttalat sig till NRK att Motståndsrörelsen var välkommen till årets arrangemang.

— Ja, alla är välkomna till att delta under Arendalsukan och lyssna på debatter, men att dela ut flygblad eller att gå i demonstrationståg är inte tillåtet.

På vilket sätt det skulle bryta mot lagen om man delar ut politisk information i Arendal kommun under Arendalsukan, eller att demonstrera för den delen, förklarar han dock aldrig. Nordli säger vidare till TV 2 att polisanmälan lämnades in under måndagen och de har en löpande dialog med polisen om säkerheten, särskilt efter att Motståndsrörelsen publicerade sin podcast.

— Vi är väl medvetna om podcasten och det som publicerats. Arendal kommun har utvärderat det och på grund av några individuella uttalanden valde vi att polisanmäla Nordiska motståndsrörelsen i måndags.

Varför det är Arendal kommun och inte Arendalsukan som har polisanmält organisation framkommer inte. Inte heller framkommer det vad exakt det är som Motståndsrörelsen har anmälts för men detta är något som Nordfront kommer att återkomma till senare.

Lyssna på specialavsnittet om Arendalsukan nedanför:

Listen to ”Frontlinjen #2: Spesialavsnitt om Arendalsuka” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2018-05-31 08:20