Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Asylsökare: Svensk stugby värre än kriget

Av Redaktionen, 2015-11-01
redaktionen@nordfront.se

MALUNG. De asylsökare som vägrade kliva av bussen i Lima, utanför Malung, anser att den svenska skogen är värre eller jämförbar med de krigets fasor de säger sig ha varit med om.

I veckans anlände 35 asylsökare till ett asylboende i Lima utanför Malung. Några av invandrarna gick in på boendet medan flera vägrade att kliva av bussen då de inte ville bo på boendet. Expressen har nu talat med asylsökarna på platsen. De talar om kriget och beskriver det som ”döda grannar, söndertrasade hus, blod och explosioner”.

Men värre än krigets fasor är den svenska skogen. Detta uppger flera av dem som tidningen talat med.

– Måste vi stanna här i skogen åker vi hellre tillbaka, säger Hadeel Waez, som säger att hon sett blodiga människor som skriker på gatorna i Syrien, till Expressen.

– Vad heter de? Älg. Och björn, vem vet vilka faror som finns där ute, säger Ahmad Assaf.

– Barnen är rädda. Skogen är farlig. De kan inte sova.

Asylboendet ligger i en stugby vilket är något som svenskar frivilligt söker sig till varje år och som många andra skulle besöka om de fick detta betalt. Till och med Expressen måste fråga om en stuga i skogen verkligen går att jämföra med de krigsfasor som de asylsökande beskrivit för tidningen.

– Det är samma sak! svarar Ahmad Assaf.

De asylsökande säger att de vill ”lära känna er svenskar” genom att komma bort från stugbyn. Abdulah är en av dem men han vill inte gå på SFI då han inte gillar skolan. ”Han vill lära sig svenska, men kanske kan han skaffa sig en svensk flickvän?” föreslår Expressen.

Källa:
Flyktingarna vägrade gå av bussen i Lima


  • Publicerad:
    2015-11-01 11:45