MASSINVANDRING. Vilda Västern-parken High Chaparral i Gnosjö kommer att ta emot nästan 400 asylsökande som ska bo i anläggningens stugby och hotell.

Affärsområdeschefen Emil Erlandsson har tidigare tackat nej till Migrationsverket om att öppna asylboende i temaparken men han har nu ändrat sig. Erlandsson menar att det kändes fånigt att inte upplåta sina lokaler till invandrare efter att han sett att man bygger tältläger i Malmö.

— Nu när jag såg att de bygger tältläger nere i Malmö tänkte jag att det är fånigt av oss att inte låna ut stugor till de som behöver det. Vi har ju en hel anläggning häruppe och behöver folk det nu i en akut situation så kan vi upplåta boende till dem, säger han.

Det är tänkt att temaparkens stugby och hotell ska inhysa nästan 400 asylsökare och de ska bo där från slutet av november fram till i maj, när High Chaparral slår upp portarna för allmänheten.

— Vi anställer till exempel arabisktalande personal så de boende har någon att prata med och ställa frågor till, och folk som kan köra dem till affären och anordna en del aktiviteter, säger Erlandsson också.

Källa:
High Chaparral öppnar för flyktingar


  • Publicerad:
    2015-11-03 15:50