GNOSJÖ. Sveriges första ”gated community” ska nu byggas utanför Gnosjö och de flesta av de planerade 150 lägenheterna är redan sålda. Nu har även folk från övriga delar av landet hört av sig till Mikael Eiasson, som ligger bakom projektet, med önskemål om att fler grindsamhällen byggs upp.

Planskiss över de planerade bostäderna på Strandudden.

Planskiss över de planerade bostäderna på Strandudden.

Så kallade gated communitys har länge varit ett sätt för vita med gott om pengar att skydda sig från otrygghet och våld från rasfrämlingar i länder som varit mest ansatta av mångkultur och rasblandning, såsom exempelvis USA, Sydafrika och Brasilien.

Förra året kunde Nordfront rapportera om att Sveriges första gated community kommer att att byggas på Strandudden i Nissafors utanför Gnosjö. Det kommer inledningsvis att bestå av 150 lägenheter omgärdade av ett stängsel med bevakade grindar och på svenska ska det tydligen kallas för ”grindsamhälle”. Inom området kommer det även att finnas egna promenadstråk, badstränder, en helikopterplatta och områden för fritidsaktiviteter såsom boulebana och lekpark.

Bakom det så kallade grindsamhället står Mikael Eliasson som även han kommer att flytta in bakom grindarna med sin hustru Annelie Eliasson. Även om byggnationerna inte ens kommit igång och inte beräknas vara klara för än julen 2017 är nästan samtliga lägenheter redan sålda.

Mikael berättar att de flesta som köpt lägenheter på Strandudden har någon slags lokal förankring men att det också till stor del handlar om trygghet. När en journalist från statlig radio ifrågasätter ifall det verkligen finns något man behöver skydda sig ifrån i Gnosjö svarar han:

— Det finns ju även grejer som händer i Gnosjö, det vet du mycket väl också. Det finns mycket som händer runt omkring i Sverige också. Det blir ju inte ”bättre” här utan vi ser det som en trygghet för även om det inte händer så mycket grejer just nu så vet man aldrig med framtiden.

Annelie berättar att de designat det nya grindsamhället efter sina egna önskemål. Hon tror också att önskan bland svenskar att bo i grindsamhället definitivt kommer att öka i framtiden. Samtidigt bekräftar Mikael att de redan fått önskemål från flera håll om att bygga upp ännu fler grindsamhällen.

— Det finns flera som ringt och sagt att de vill att vi ska driva projekt, men just nu har vi sagt att vi ska bygga upp Strandudden här.

Källa:
Första lägenheterna sålda i Sveriges första ”grindsamhälle”
Mikael bygger ett eget inhägnat samhälle


  • Publicerad:
    2016-08-05 12:15