USA. Före detta Antifa-aktivisten Gabriel Nadales säger i en intervju att mainstream-media har beskyddat Antifa under fyra års tid. Nadales menar även att Antifa de facto bedriver en form av terrorverksamhet och att det är mer än bara en ”idé” som mainstream-media hävdar.

Gabriel Nadales var tidigare aktiv inom den amerikanska versionen av AFA men har idag hoppat av rörelsen. Han är författare till boken Behind the Black Mask: My Time as an Antifa Activist som kom ut för en månad sedan.

Det är i en intervju med Fox News som Nadales menar att när Antifa blev ett namn i USA omkring 2016 blev de beskrivna av mainstream-media, däribland CNN, som ”the good guys”. Bara månader senare, när Antifa började förstöra amerikanska städer ändrade media narrativet.

— Antifa existerade helt plötsligt inte längre. De var som Jerrold Nadler [New York-jude tillika demokratisk politiker och Justitieutskottets ordförande, Reds. Anm.] sade – ”imaginära”. Eller som Joe Biden sade – ”bara en idé”.

När Trump-administrationen velat terrorklassa Antifa på grund av det vänsterextrema våldet och förödelsen som sköljt över USA den senaste tiden har narrativet om ”bara en idé” varit återkommande i mainstream-media och bland politiker inom det Demokratiska partiet.

— De låtsas om som att de inte existerar. För om de skulle erkänna problemet betyder det att de tvingas avslöja de lögner som de matat den amerikanska befolkningen med de senaste fyra åren, säger Nadales och tillägger att Antifa är ”en inhemsk terrororganisation”.

Nadales har de senaste dagarna ställt upp på ett flertal intervjuer där han bland annat menar att Antifa ”vill förgöra det amerikanska samhället” och att Antifa utgör en organisation i traditionell mening. Antifa styrs via Torch Antifa Network, som skapades av nio Antifa-avdelningar, där de regelbundet anordnar konferenser, utser delegater för att företräda avdelningarnas intressen m.m.


  • Publicerad:
    2020-11-18 11:00