USA.Den våldsbejakande våldsgruppen Antifa fortsätter sina våldsamheter trots att hatobjektet Trump nu är ute ur Vita huset. Under onsdagen blev åtta ”anti-fascister” gripna i Portland efter att ha bråkat med polis och vandaliserat byggnader.

I onsdags arresterade polisen i Portland, Oregon, åtta personer efter att ett större gäng så kallade antifascister bråkat med polisen och attackerat byggnader – bland annat Demokratiska partiets huvudkontor – i protest mot president Joe Biden bara några timmar efter hans invigning. Under demonstrationen hade vänsterextremisterna en banderoll med texten ”Vi vill inte ha Biden”.

Enligt polis och lokala rapporter var Antifa-anhängarna cirka 150 till antalet. De marscherade genom gatorna i Portland och hetsade mot polisen, innan de krossade fönstren på Demokratiska partiets kontor och sprejade över partiloggan med en anarkistisk symbol. Även byggnadens dörrar blev nerklottrade med anti-Biden och ”anti-rasistiska” slagord, och ett sopkärl sattes i brand.

Vänsterextremisterna tog sig sedan till den federala invandrings- och tullhanteringsbyggnaden och kastade stenar enligt den lokala polisen. Några av dem var beväpnade med bland annat Molotovcocktails, knivar, batonger, kemikaliespray och en kofot.

Totalt åtta personer, mellan 18 och 38 år, arresterades.


  • Publicerad:
    2021-01-25 06:20