KULTURMARXISM. På sin första dag som president undertecknade Joe Biden en exekutiv order som tvingar high schools och colleges i USA att acceptera ”transkvinnor” inom damidrotten. Kritiken har varit hård.

Nordfront har tidigare skrivit om det växande problemet med biologiska män som tillåts tävla mot kvinnor inom damidrotten.

USA:a nye president Joe Bidens nyligen undertecknade exekutiva order på temat ”bekämpa diskriminering inom idrotten” har utlöst en kontrovers bland kritiker, där många menar att lagen kommer att förstöra damidrotten genom att släppa in ”transkvinnor”.

Biden signerade under sin första dag som president en rad nya lagar, däribland en på temat ”könsdiskriminering” som tvingar high schools och colleges att acceptera ”transkvinnor” inom damidrott.

Ordern, som har titeln ”Förebyggande och bekämpande av diskriminering på bas av könsidentitet eller sexuell orientering” tillåter idrottare att tävla på high school och college i enlighet med sin ”könsidentitet” – inte sitt biologiska kön.

I lagen står bland annat att läsa:

Unga ska kunna utbilda sig utan att behöva oroa sig för om de kommer att nekas tillträde till toaletter, omklädningsrum eller till skolidrotten.

”En sorglig dag för amerikansk damidrott”

Den exekutiva ordern har mött skarp kritik på sociala medier.

På Twitter skriver till exempel @politicalelle:

En sorglig dag för damidrott. Kvinnor måste tävla mot biologiska män med risk för skador och förlust av titel, tack vare Bidens exekutiva order. Kom inte och säg mig att detta gynnar kvinnor. Det gör det inte. Det är destruktivt och ondsint.

Hon får svar av @katbutterfliess:

Som tränare inom flickfotboll svider det i hjärtat när jag tänker på att de flickor jag tränar, som kämpar outtröttligt varje dag för att bli bättre, kan trängas ut av en biologisk (och förmodligen fysiskt överlägsen) man. Det går bara inte ihop.


  • Publicerad:
    2021-01-23 19:25