Brist på vårdplatser leder till dödsfall
2024-10-29 19:10
HOMOLOBBYN. ”Man kan inte bara utropa sig som kvinna och sedan få tävla mot kvinnor”, skrev tennislegenden Martina Navratilova nyligen på Twitter om idrottsmän som börjar med damidrott efter ”könsbyten”. Men efter hård press från homolobbyn tvingas hon nu be om ursäkt.
Efter en fråga på Twitter om transsexuella så kallade kvinnor inom idrotten gick den tjeckisk-amerikanska tennislegenden Martina Navratilova ut i offentlig kritik mot fenomenet med män som tävlar mot kvinnor efter utfört ”könsbyte”.
”Uppenbarligen kan det inte vara rätt. Man kan inte bara utropa sig som kvinna och sedan tillåtas tävla mot andra kvinnor. Det måste finnas någon slags standard, och att ha en penis och tävla som kvinna möter inte den standarden”, skrev den niofaldiga Wimbledonvinnaren på Twitter.
Även om Navratilova – som själv är öppet homosexuell – fick uppbackning kom hon att attackeras fränt av homolobbyister på Twitter som avfärdade hennes åsikter som ”mobbning” och ”diskriminering”.
Efter stark press från homolobbyn kom den 62-åriga tennislegenden att slutligen radera tweeten och backa från uttalandet. Nu lovar hon att ”utbilda sig bättre” inför framtida diskussioner om män inom damidrotten.
”Jag är ledsen ifall jag sa något som ens i närheten var transfobiskt – jag menade absolut inget illa. Jag kommer att utbilda mig bättre i frågan, men under tiden kommer jag tiga om saken”, skriver nu Navratilova i ett nytt Twitterinlägg.
Allt fler män tävlar mot kvinnor
I takt med att så kallade könsbyten blir allt mer accepterade i Västvärlden har också allt fler idrottsmän valt att ”komma ut som kvinnor” för att snart också kunna få tävla mot kvinnor.
Det har dock inte skett helt utan kontroverser, då det i många idrotter blir uppenbart att biologiska kvinnor har svårt att hänga med fysiskt när de möter sina manliga medtävlande.
I början av december skrev exempelvis den australiensiska pressen om hur den 192 centimeter långa och 114 kilo tunga Hannah Mouncey ”krossade allt motstånd” under Asiatiska mästerskapen i damhandboll. Så sent som 2016 spelade han handboll i Australiens herrlag under namnet Callum Mouncey, där han gjorde 22 matcher innan han kom på att han var en kvinna.
Många menar nu att könsuppdelningen inom elitidrott borde raderas ut helt, så att både män och kvinnor kan tävla under ”lika villkor”.
Källor:
‘Having a penis and competing as a woman is not fair’: Navratilova inflames transgender fury
Australia’s 6’3″ 250 Lbs Hannah Mouncey Is Crushing The Competition At The Asian Women’s World Handball Championship