INRIKES. ”Svenska” handbollsspelaren Louise Sand byter spel i landslaget mot att ställa sig i kö för ett könsbyte.

Den Sri Lanka-födde handbollsspelaren Louise Sand – som förutom att ha varit med i det svenska landslaget till vardags spelat i franska ligan – har valt att sluta spela handboll och i stället ställa sig i kö för ett könsbyte.

Sand meddelade sitt beslut i en podcast, där hon sa att hon mått ”otroligt dåligt” den senaste tiden samt att hon vetat vad det berodde på.

— Jag är född i fel kropp, sa Sand.

Hej, detta är jobbigt och samtidigt befriande att berätta för er. Jag har nu valt att lägga handbollskorna på hyllan föralltid. Jag har brutit mitt kontrakt med mitt klubblag Fleury. Klubben och tjejerna har varit helt underbara. Tack ”alla” klubbar för dessa år. Tack alla tjejer jag fått äran att spela med och allt folk runtomkring idrotten. Tack för att jag har fått äran att bära den svenska landslagströjan i så många år, kom upp i mer än 100 landskamper. Trodde jag aldrig. Tack också mamma och pappa för att ni alltid har kört mig till matcher och träningar sen jag varit liten, framförallt att ni stöttar mig genom detta och älskar mig oavsett vad, samma med mina älskade polare. Jag älskar er. Det finns en anledning varför jag har slutat, detta kan ni lyssna på i utkastpodden (Spotify/podcaster) i extraavsnittet nu där jag lägger alla korten på bordet. Jag har lyssnat på avsnittet och jag låter väldigt känslokall och pratar om detta som ingenting. Men det var svårt att göra det på något annat sätt, stakar mig även på en del ord. Jag hoppas ni förstår och respekterar mitt beslut. Nu är det dags att leva mitt liv på riktigt ❤️

Ett inlägg delat av Loui Sand🗽 (@louisand)


  • Publicerad:
    2019-01-07 18:55