AUSTRALIEN. Den konservative parlamentsledamoten Barry O’Sullivan tröttnade på feministernas ständiga påhopp mot hans antiabort-ståndpunkt. Eftersom feministerna menar att han inte bör ta ställning mot abort i egenskap av man så deklarerade han plötsligt att han numera identifierar sig som kvinna.

Det var under onsdagen som den australiensiske parlamentsledamoten Barry O’Sullivan, från Queenslands nationalliberala parti, inför parlamentet försvarade en motion om att abortförespråkare skulle portas från ett abortkritiskt event under De ofödda barnens dag. Tanken var att de abortvurmande feministerna inte skulle få möjlighet att störa eventet.

— Eftersom jag varit så fräck att jag lyft frågan kring sista minuten-aborter, där barn som bara är minuter från att få ett namn aborteras under det gröna partiets politik, så kommer jag inte att vara tyst mer. Jag kommer inte att stå tyst och se på medan dessa människor fortsätter att marginalisera politik och idéer för vår nation, som vi vill diskutera och som jag tror stöds av en majoritet av nationen, inledde O’Sullivan sitt anförande.

Men när en senator i kammaren försökte avbryta hans anförande med ett ”du är inte kvinna”-argument, gav O’Sullivan svar på tal och satte streck i debatten:

— Nåväl, du har varit en del av detta, senatorn. Jag kommer att tillkännage mitt kön idag – som jag har rätt till – att vara en kvinna, och du kommer aldrig mer att kunna attackera mig.

O’Sullivans djärva och något plötsliga könsbyte har blivit viralt på sociala medier, där feminister har avfärdat utspelet för ”infantilt” medan abortkritiker och antifeminister har kallat det för ”genialt”.

Källa:
RIGHT-WING AUSTRALIAN LAWMAKER, CRITICIZED FOR OPINING ON ABORTION, DECLARES HIMSELF A WOMAN


  • Publicerad:
    2018-11-18 22:00