IDROTT. Transvestiten Mary Gregory tog nyligen inte mindre än fyra världsrekord i kvinnlig tyngdlyftning. Men under det obligatoriska dopingtestet kunde man konstatera att Gregory ”egentligen är en man”, varpå han nu förlorar sina rekord.

Mary Gregory.

Det var i början av maj som Nordfront rapporterade om Mary Gregory, mannen som lyckades ta inte mindre än fyra världsrekord i tyngdlyftning tack vare att han tävlade mot kvinnor. Transvestiten skröt om sina ”prestationer” på Instagram och även om homolobbyn instämde i hyllningskören protesterade flera idrottsmän och kvinnor.

När någon tar ett världsrekord i tyngdlyftning följer dock ett obligatoriskt dopingtest. Koordinatorn för dopingtestet kunde under dess genomförande konstatera att Gregory inte är en kvinna och därmed inte får lov att behålla sina rekord.

”Tyngdlyftaren överträffade det nuvarande kvinnliga världsrekorden i sin ålders- och viktkategori. Detta leder automatiskt till ett drogtestprotokoll, vilket sker i slutet av varje tävling. Drogtestkoordinatorn för detta event genomförde testet och det visade sig att denna kvinnliga tyngdlyftare egentligen var en man i processen att bli en transkvinna”, skriver Amerikanska tyngdlyftningsfederationen i ett uttalande.

I uttalandet skriver man också att Gregory inte följt gängse protokoll då han inte diskuterat sin medverkan i förväg med federationen, som därmed hade kunnat placera honom i rätt könskategori. Federationen betonar att man delar upp män och kvinnor utifrån fysiologi snarare än ”identifikation”.

Själva resultatet av dopingtestet har ännu inte kommit tillbaka och det var således koordinatorns visuella bedömning av Gregory som gjorde att han kunde konstatera att han inte är en kvinna.

Källa:
American Powerlifting Federation: Transgender Statement


  • Publicerad:
    2019-05-16 14:00