Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Axel Erikssons bästa artiklar

Av Redaktionen, 2020-06-27
redaktionen@nordfront.se

NORDFRONT. Nordfronts listar några av de bästa alster som Axel Eriksson publicerade under sin tid hos oss.

Nordfronts vice nyhetsredaktör Axel Eriksson, som tragiskt avled i en olycka på midsommarafton.

Vår avlidne kamrat och Nordfrontkollega Axel Eriksson var först och främst en nyhetsskribent som arbetade hårt med att uppdatera Nordfront med nyhetsnotiser och artiklar. Men han var även intresserad av kultur, idéer och händelser runt i världen och det var framförallt om dessa ämnen som han skrev artiklar som han signerade med sitt namn.

2017 publicerade han sin första artikel som inte var en ren nyhetstext och vid det laget hade Axel skrivit för Nordfront i ungefär ett år. Han skrev då om den amerikanske komikern Sam Hyde, som fick producera en säsong med sitt humorprogram Million Dollar Extreme (MDE) på den amerikanske tv-kanalen Adult Swim trots hans starka kopplingar till den amerikanska alt right-rörelsen.

LÄS: Sam Hyde – komikern som utmanar judisk maktrörelsen

Som nyhetsskribent följde Axel noga utvecklingen kring Donald Trump från att denne vann det amerikanska presidentvalet 2016. Många hade förhoppningar på Trump, då han under sin valkampanj framstod som en kandidat som både var motståndare till invandring och de nekonservativa krigskampanjerna över hela världen. Mot slutet av kampanjen fällde han även en del antiglobalistiska uttalanden och pekade ut flera mäktiga judiska bankirer som folkets fiender i en kampanjvideo.

Men redan efter några månader som president stod det klart att det var andra, mörkare krafter, som styrde den nya presidenten i kulisserna vilket Axel var snabb på att uppmärksamma.

LÄS: Judiskt maktövertagande i Vita huset orsaken till Trumps förvandling?

Genom hela Axels karriär som skribent på Nordfront skrev han väldigt mycket om Mellanöstern. I början av 2018 delade han mig sig av sina kunskaper i den nästan legendariska artikeln Mosaiken i Mellanöstern – Nordfront reder ut sörjan. Utifrån hur situationen såg ut då beskrev han tydligt de olika maktgrupperingarna i Mellanösterns olika konflikter. Alltifrån sunni till shia och vilka som var allierade med vilka och vilka som var verkliga antisionister och vilka som egentligen var allierade med Israel och USA.

LÄS: Mosaiken Mellanöstern – Nordfront reder ut sörjan

Artikeln följdes sedan upp med ytterligare en på ett liknande tema, där han sammanfattade den komplexa situationen kring kriget i Syrien som det såg ut då.

LÄS: Världskrigsretorik över Syrien

Den iranske hjältemartyren Qasem Soleimani, tidigare befälhavare för det iranska Revolutionsgardets elitsoldater i Qudsstyrkan, blev ett stort namn bland antiglobalister och antisionister i samband med att USA lönnmördade honom i början av 2020. Men Axel skrev redan 2018 en artikel där han lyfte fram Soleimani som en viktig spelare i kampen mot sionismen.

LÄS: Ledare för iransk elitstyrka hånar USA: ”Ni må komma att starta detta krig, men vi kommer att avsluta det”

Efter att ha skrivit många artiklar om utrikespolitiska skeenden återgick Axel dock till att skriva en del om kultur. Bland annat skrev han en artikel om sin ambivalens kring tv-serien Game of Thrones. Trots att han själv följde serien påpekade han i artikeln de många subversiva elementen i den såsom dekadens, feminism och globalistisk krigshets. Han beskriver exempelvis den kvinnliga karaktären Daenerys Targaryens våldsamma krigskampanj för att befria världen från ”förtryck” som ”hjärtlös satanisk neokonservativ globalism” och jämför även tv-serien med bokserien En saga om is och eld av George R.R. Martin som tv-serien bygger på.

LÄS: Game of Thrones – episkt äventyr eller subversiv judisk propaganda?

I samband med att det sista avsnittet av Game of Thrones sändes följde han också upp med en artikel där han diskuterar världens vänsterliberalers stora förskräckelse och avsky när serien slutar med att den nekonservative ”befriaren” Daenerys Targaryens befrielsekampanj slutar i blod eld och död, precis som globalisternas krig syftar till även i vår värld.

LÄS: Game of Thrones har tagit slut – vänsterliberaler vill ha totalen krieg

Under 2019 fortsatte Axel på det kulturella spåret och uppmärksammade i en artikel H.P. Lovecraft, som är en av historiens mest hyllade skräckförfattare men också en av de uttalat främsta inspirationskällorna för George R.R. Martin. Förutom att skriva om Lovecrafts väldigt speciella litterära stil uppmärksammade Axel läsarna på författarens djupt rotade rasism och antisemitism och de starka inre konflikter han led av såsom gift med en judinna.

LÄS: H.P. Lovecraft – /vårkille/ inom skräckgenren?

Men under 2019 skrev Axel även ett par artiklar om situationen i Mellanöstern och judisk makt-rörelsens påverkan på instabiliteten.

LÄS: Kaos i Mellanöstern – ZOG på krigsstigen

LÄS: Iran och USA närmar sig ett krig

Förutom detta har Axel under åren förstås bidragit med över tusen nyhetsnotiser och nyhetsartiklar som endast undertecknats med ”Redaktionen”, vilket är brukligt när det kommer till rena nyhetstexter på Nordfront.

Som nyhetsskribent var han känd för sin stora passion för skrivandet, hans moderna och effektiva språk, hans träffsäkerhet i rubriksättning och förmåga att hitta unika nyheter på ställen där många andra inte letade.


  • Publicerad:
    2020-06-27 18:28