MÅNGKULTUREN. I kölvattnet av den extrema ökningen av knivvåld i England får nu barn lära sig att själva ge första hjälpen vid skär- och stickskador.

I Storbritannien har knivvåldet ökat dramatiskt under senare år. Vuxensamhället klarar inte längre att skydda barn från knivvåld, varken barnens familjer eller polisen.

I ett försök att hantera den eskalerande våldsmiljön får skolbarn lära sig att själva ta hand om varandra när någon utsätts för knivhugg.

Utbildningsprogrammet för barn presenterades efter den första helgen i mars då två ungdomar, Yousef Makkie i Cheshire och Jodie Chesney i London, i orelaterade händelser mördades med knivhugg.

Skolelever i områden där knivvåld är särskilt vanligt – det vill säga i områden med en hög andel rasfrämlingar från Afrika och Asien – ska nu få skolkunskaper om vad man ska göra när någon har blivit knivhuggen, för att kunna ge första hjälpen och få kunskaper hur man kontaktar och kommunicerar med räddningstjänsten som vidare ska ta hand om barnoffren.

Organisationen Street Doctors (Gatudoktorerna) medverkar i skolutbildningen och använder sig av rollspel och olika rekvisita för att förklara vad som händer när kroppen skadas och offret förlorar blod.

Programmet genomförs i 16 städer i Storbritannien, där mindre än 15 procent av landets befolkning bor men där en tredjedel av alla knivattacker inträffar.

Det är områden som har en hög andel rasfrämmande invandrare och deras efterföljande generationer. London har nästan lika stor procentandel rasfrämmande invånare som Malmö.

Svårt att inte agera rasistiskt
Myndigheterna i Storbritannien har svårt att hantera invandrarvåldet. Åtgärder uppfattas ofta som rasistiska.

När nuvarande premiärministern Theresa May var inrikesminister, togs polisens befogenheter att stoppa misstänkta på stan för att visitera dem bort.

Statistik visade att nästan bara svarta människor stoppades för visitation.

Detta ansågs rasistiskt, och May ville därför minska polisens befogenheter.

Problemet är att efter ett våldsbrott får polisen ofta ett signalement på en svart förövare. Därför visiterades flest svarta misstänkta.

Situationen är nu sådan att svarta brottslingar kan behålla kniven på sig efter en attack, eftersom polisen inte får visitera dem.

Men ordföranden för West Midlands polisorganisation, Richard Cooke, anklagar regeringen för att ”smita undan sitt ansvar” och kräver att polisen i stället ska få tillbaka – och utökade befogenheter – att visitera misstänkta gärningspersoner.

Polisen otillräcklig
Polisen är trots riktade åtgärder mot ”ungdomsgäng” och knivattacker oförmögna att stoppa våldet. Efter ett tips om att ett helt gäng var på väg från Manchester till Leyland, nästan 5 mil bort, för att i en planerad attack knivhugga en skolpojke, väntade polisen på dem vid skolområdet.

Trots polisens närvaro hotade ”ungdomsgänget” skolelever och lyckades hugga en pojke i armen, som dock överlevde attacken.

Många anser att knivattacker sker mellan rivaliserande invandrargäng, men det är långt ifrån det enda problemet.

Jody Chesney blev 17 år. Foto: Metropolitan Police.

Den 17-åriga scoutledaren Jodie Chesney knivhöggs oprovocerat i ryggen medan hon satt på en bänk och lyssnade på musik, av en svart yngling som anföll i sällskap med fyra andra afrikaner, vilket ledde till att hon dog.

Efter attacken lämnande afrikanerna platsen utan att säga ett ord.

Attacken verkar obegriplig men antas ha varit en initiationsrit. Det anses vanligt att svarta gäng som ska uppta en ny gängmedlem måste göra något spektakulärt och ”modigt” för att visa sig vara en värdig gängmedlem.

Ofta är uppdraget att stjäla något värdefullt eller knivhugga och helst döda en vit människa.

Ett land som kräver av barnen som bor i det själva ska kunna ta hand om konsekvenserna av invandrarvåldet har kapitulerat, lyder en kommentar till denna nya lösning av att hantera mångkulturen genom utbildning i första hjälpen efter knivvåld.

Källor:
Knife crime: Pupils given lessons in how to treat stab wounds
Two teens charged over Yousef Makki death in Hale Barns
More Police Wont Solve the Problem
Khan’s London: Police Issue Description of Male Suspect in Fatal Girl Scout Stabbing


  • Publicerad:
    2019-03-09 19:00