STORBITANNIEN. En styvfar i England protesterade när han såg att en av styvdotterns läxor handlade om att skriva ett brev över ett något ovanligt ämne: konvertering till islam.

Mark McLachlan, som är styvfar till en 12-årig flicka, fann att en läxa som hans styvdotter fått handlade om att skriva ett brev ”till hennes familj angående hennes konvertering till islam”. Han har sedan dess framfört sina klagomål till styvdotterns skola Kepier School i Houghton-le-Spring, som ligger i nordöstra England. Han har också skrivit om händelsen på sociala medier.

Sedan dess har McLachlan fått ta emot hot och kränkningar, blivit kallad för ”rasist och trångsynt”, men enligt honom själv är han bara oroad över sina barn och landets utveckling.

Han berättar också att styvdottern uppmanades att googla efter ”Varför jag borde konvertera till islam” och menar att om hon uppmanats att också googla efter ”Varför jag inte borde konvertera till islam”, så hade hon fått en mer nyanserad och kritisk bild.

— Min styvdotter kommer hem och pratar om profeten Muhammed och halalkött och säger att islam är fredens religion, berättar McLachlan.

Skolans rektor, Nicola Cooper, menar dock att skolan lär ut om alla religioner för eleverna och att man också firar alla religioner under den så kallade National Inter Faith Week (Nationella interreligiösa veckan).

Källor:
’I’ve been called a racist and a bigot’: Stepfather explains why he complained when school asked his girl, 12, to write a letter for homework about becoming a Muslim
UK dad attacked for opposing 12-year-old daughter’s assignment to write letter about converting to Islam


  • Publicerad:
    2019-03-28 08:20