MÅNGKULTUREN. Storbritannien upplever just nu vad som närmast kan beskrivas som en regelrätt knivbrotts-epidemi. Häromkvällen knivhöggs två unga män i en dubbelattack vid en tunnelbanestation i London. Försök att få ner knivbrotten via budskap på hämtmatsförpackningar med stekt kyckling har dock kritiserats för att vara rasistiskt.

Att förknippa stekt kyckling med svarta anses rasistiskt. Foto: Pxhere (CC0 Public Domain).

Två män blev på söndagskvällen knivhuggna på tunnelbanestationen Elephant & Castle Station i London. En 24-årig man kämpar för sitt liv på sjukhuset, medan en 25-årig man är allvarligt skadad.

Två män har gripits i samband med knivattacken, som polisen tror startade med ett gräl mellan två olika grupper av unga män.

Bara i år har över 100 människor dött av knivskador i Storbritannien, som just nu upplever vad som närmast kan beskrivas som en regelrätt knivbrotts-epidemi.

Ett försök att från regeringens sida få ner antalet knivbrott via budskap på hämtmatsförpackningar med stekt kyckling har dock kritiserats då det anses rasistiskt att förknippa svarta människor med stekt kyckling.

Källa:
Knife crime epidemic on the rise, as London tube station shocked by double stabbing


  • Publicerad:
    2019-09-03 17:00