FINLAND. En våg av barnvåldtäkter som utförts av så kallade flyktingar har drabbat Finland. Nu har den nått Helsingfors, där tre invandrare har gripits.

Den finska staden Uleåborg har under den senaste tiden upplevt en våg av barnvåldtäkter med rasfrämmande gärningsmän. I december blev sju utländska män häktade, misstänkta för grov våldtäkt av en tioårig flicka och i början av januari blev tre invandrare gripna misstänkta för våldtäkt på en flicka under femton år.

Enligt finsk media är alla misstänkta ”flyktingar” eller asylsökande.

Efter våldtäkterna har polisen i Finland gått ut och varnat föräldrar för invandrare på sociala medier, där de tar kontakt med sina offer.

Nu har våldtäktsvågen också kommit till den finska huvudstaden Helsingfors, där tre invandrare har arresterats, misstänkta för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn. Fria Tider skriver att gärningarna ska ha begåtts under loppet av de senaste två månaderna, och avslöjades i lördags.

Finlands statsminister Juha Sipilä har nu kallat till ”krismöte” med regeringen under veckan.

”Med tanke på de omänskliga och förkastliga gärningarna i Uleåborg och Helsingfors kommer regeringen att samlas nästa vecka till förhandlingar både på torsdag och fredag”, skriver Sipilä på Twitter.

Källa:
Bølge av barnevoldtekter utført av «flyktninger» i Finland


  • Publicerad:
    2019-01-15 07:30