SUNDSVALL. Under lördagen besökte aktivister från Motståndsrörelsen Sundsvall för att hålla tal och dela ut flygblad. Här kommer en kort summering av dagen samt bilder från aktionen.

Front Sundsvall

Lördagen den 13 september samlades aktivister från Svenska motståndsrörelsen i Sundsvall. Strax efter klockan ett gick aktivisterna med tre fanor i täten in på Stora torget i Sundsvall.

På plats på torget befann sig bland annat aktivister från Feministiskt initiativ samt lokal- och riksdagspolitiker från Folkpartiet som höll tal.

Omedelbart efter att Motståndsrörelsens aktivister gick in på torget kom poliser fram för att diskutera och i ett fall försöka provocera en aktivist, vilket orsakade ett lättare tumult där en polis tappade sin batong och därefter fick jaga efter den när den gled iväg flera meter bort.

Efter att polisen lugnat ner sig och en dialog inletts gick Motståndsrörelsen med på att ställa sig runt hundra meter bort från torget i en stor och välbefolkad korsning. Detta då Folkpartiet hade tillstånd att stå på torget och hålla tal.

Aktivisterna stod i korsningen i nästan två timmar och delade ut flygblad och nästeschef Pär Sjögren höll även ett tal på runt tio minuter som livestreamades på Nordfront.

— Vi säger totalstopp för all invandring tills att vi – det svenska folket – har fått rätsida på det sjunkande skepp som landet Sverige nu är. Det finns ingen annan utväg än att stoppa massinvandringen, köra ut varenda person som inte har i landet att göra och framförallt, ta tillbaka kontrollen över vår egen framtid, sa Sjögren bland annat i sitt tal.

Under aktionen hördes flera positiva utrop från förbipasserande och flera positiva och givande diskussioner hölls, även om de politiskt korrekta människorna såklart inte helt lös med sin frånvaro. Den enda incidenten under dagen utöver den tidigare nämnda polisincidenten inträffade när en barbröstad vänsterpartist med utländsk härkomst och utan skor rusade fram mot aktivisterna och började ställa till en scen, vilket slutade med att vänsterpartisten – som kan misstänkas ha varit drog- eller alkoholpåverkad – släpades från platsen av polisen.

När större delen av flygbladen var utdelade avrundades den offentliga aktiviteten och aktivisterna avlägsnade sig för att äta en gemensam middag innan alla begav sig hemåt.

Efter middagen blev fyra av Motståndsrörelsens bilar stoppade av poliser. I ena fallet stoppades två bilar av över tjugo poliser som meddelade att aktivisterna skulle visa legitimation då de var misstänkta för att ha arrangerat en ”olaglig demonstration” (ett bötesbrott som endast den ansvarige på plats kan dömas för). Åsiktspolisen dokumenterade namn och personnummer till sitt ”nazistregister” och sökte igenom två av bilarna innan aktivisterna fick fortsätta sin hemfärd.

Aktionen i Sundsvall har omskrivits i vinklade och falska artiklar av bland annat SVT, Sveriges Radio och Sundsvalls Tidning. Bland annat Sundsvalls Tidning har formulerat sin artikel på så sätt att det framstår som att polisens ingripande mot den galna vänsterpartisten var obefogat.

Bilder:

Sundsvall 1

Genomgång.

Sundsvall 2

Genomgång av dagens flygblad.

Sundsvall 3

På väg mot Stora torget.

Sundsvall 4

Sundsvall 5

Dialog med polisen på torget.

Sundsvall 6

Polisen drog batonger i samband med det initiala tumultet.

Sundsvall 7

Dialog när polisen lugnat ner sig.

Sundsvall 8

Feminister diskuterar med en aktivist.

Sundsvall 9

Tre militärer dök upp efter tumultet.

Sundsvall 10

Många flygblad delades ut under aktionen.

Sundsvall 11

”Snart tal!”

Sundsvall 12

Pär Sjögren talar.

Sundsvall 13

Sundsvall 14

Sundsvall 15

”Inte till salu” – en vänsterpartistisk slogan – stod skriven på mannens keps.

Sundsvall 16

”Nä, du verkar inte kunna bete dig.”

Sundsvall 17

Efter att ha gått hundra meter med polisen började mannen och polisen bråka, varför mannen greps.

Sundsvall 18

”Japp, du blir fotograferad.”

Sundsvall 19

”Hej då.”

Sundsvall 20

Nyfikna kvinnor uppmanas att besöka Nordfront för att ta del av ytterligare information om organisationen.

Sundsvall 21

Sundsvall 22

Aktivisterna passerar Stora torget igen på väg hemåt.

åsiktspolisen 1

Åsiktspolisen slår till.

åsiktspolisen 3

Förhöret var över på några sekunder.

åsiktspolisen 4

En glad åsiktspolis.

åsiktspolisen 5

Den första bilen som stoppades försöker komma fram till kamrater i en annan bil som stoppats.

åsiktspolisen 6

Ännu fler poliser dyker då upp och har synpunkter på vart bilen står parkerad.

åsiktspolisen 7

Ytterligare en polisbil dyker upp.

åsiktspolisen 8

åsiktspolisen 9

Åsiktspolisen jobbar på bra.

En film från aktionen kommer förmodligen att publiceras nästa vecka.


  • Publicerad:
    2014-09-13 18:48