YTTRANDEFRIHET. Bitchute verkar vilja låtsas som att det inte finns filmer om Hitler, judar och förintelsen på deras plattform – eller så vill man åtminstone att färre tittare ska se de filmerna.

Om man på Bitchute söker på orden ”Hitler”, ”Jew” och ”Holocaust” påstår sidan att det inte finns några träffar på de orden. Detta stämmer dock inte och det rör sig uppenbarligen om någon form av mindre sofistikerad politisk censur då man fortfarande får upp träffar ifall man skriver ”Hitlers”, ”Jews” och ”Holocausts”, alltså ord som innehåller de censurerade sökorden och borde ge träff även när man söker på dessa. En googling bekräftar också att ordet ”Hitler” ger över 39 000 träffar på Bitchute.

Enligt en användare på Twitter infördes den här mjuka censuren nyligen då han tidigare utan problem kunde söka på de nu censurerade orden. Ett rimligt antagande kan vara att begreppen censurerades inför Förintelsens minnesdag. Censuren kommer också efter att sionister i slutet av förra året inledde en offensiv för att krossa företaget som driver Bitchute.

Ett oroväckande tecken
Trots att Bitchute lanserades som ett yttrandefrihetsvänligt alternativ till Youtube har plattformen redan infört ett allmänt förbud mot att ladda upp filmer som visar upp Nordiska motståndsrörelsen och Gyllene gryning. Att man nu censurerar sökträffar på sin sida är inte ett stort problem i sig, men det visar ändå hur Bitchute redan i detta tidiga stadium börjat kompromissa och vackla istället för att bara principfast stå upp för yttrandefriheten.

Nordfront förlitar sig just nu på den yttrandefrihetsvänliga plattformen Peertube.se där framför allt våra och Nordiska motståndsrörelsens filmer laddas upp.


  • Publicerad:
    2021-01-29 12:35