INFORMATION Swish har stängt av sina tjänster för vissa kryptoföretag, men det finns fortfarande många metoder som svenskar kan använda för att köpa kryptovalutor.

På grund av återkommande problem med svenska banker har Nordfront länge uppmanat läsare att donera kryptovalutor, även om det också går att donera till oss på andra sätt.

Sedan slutet av förra året har det dock inte längre varit möjligt att köpa Bitcoins på det sätt Nordfront tidigare rekommenderade. Detta då Swish valde att stänga ner sina tjänster för BT.cx där svenskar enkelt kan köpa Bitcoin och Ethereum. Swish motiverade det här beslutet med samma lagar mot penningtvätt som många banker har använt när de stängt ner dissidenter.

Det funkar dock fortfarande att köpa kryptovalutor på BT.cx med ett vanligt kreditkort eller banköverföring till utländsk bank. Det finns också många utländska kryptovalutabörser där det går att köpa kryptovalutor som t.ex. Binance, och dessa utländska börser brukar ha bättre växelkurser än de svenska. I Sverige går det åtminstone i skrivande stund att fortfarande köpa Bitcoin via Swish på Safello, för de som inte vill använda sitt kreditkort.

Enklaste sättet att donera till Nordfront via den tidigare rekommenderade svenska tjänsten BT.cx är att följa de här stegen:

1. Skapa ett konto om du inte redan har ett. Utan ett konto får du mindre kryptovaluta i utbyte mot dina pengar.

2. Logga in.

3. Ange donationsuppgifter.

Välj kryptovaluta och fyll i hur mycket du vill donera och att du vill betala med kort:

4. Fyll i Nordfronts Bitcoin eller Ethereum-adress.

Bitcoin: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Ethereum: 0xf7b6bc341c8b5bd0353b37455ff0b1dbc890ac13

Om du ska donera med Bitcoin, kryssa i ”Låg prioritet” för att spara pengar.

5. Utför betalningen.

Klicka ”Köp”-knappen längst ner varpå du får fylla i dina kortuppgifter och godkänna betalningen.

Om du donerar över 10 000 kr kan BT.cx visa ett formulär där du måste kryssa i lite information om dig själv, de kan även kräva kundkännedomsuppgifter liknande de formulär vissa banker använder när du loggar in eller skapar ett nytt konto.

Donera anonymt

Det säkraste och mest anonyma sättet att donera till Nordfront på är genom att skänka Monero (XMR). Nordfronts Monero-adress är:

42zJ8vYs2kUWqttdNCXq6kgnricyZ8b37QwoBTh3V985GEcKWTRYusULEJ7uwe5JfB1X9dyXNSzdYZKu1hfmCsqD7QFca5D

XMR kan bland annat köpas via datorprogrammet och appen My Monero.

Andra kryptovalutor

Om du vill donera någon annan kryptovaluta än de här tre, kontakta redaktionen@nordfront.se så ser vi om vi har eller kan sätta upp en plånbok för den valutan.

Övriga donationsuppgifter inklusive aktuella Swish-nummer och kryptoadresser finns på Nordfronts donationssida.