EKONOMI. Kryptovalutan Bitcoin som på senare tid sett en massiv värdeökning kraschade som mest 30 procent under fredagen.

De senaste tre månaderna har de flesta som följt prisutvecklingen för kryptovalutan Bitcoin kunnat se valutan kraftigt öka i värde. Under veckan har dock Bitcoins värde sett en drastisk prisjustering. Jämfört med förra veckan har valutan, i skrivande stund, tappat närmare 47 procent. Bara under dagen har värdet som mest sjunkit med 30 procent jämfört med gårdagen.

Bitcoin har gjort sig känd för att vara en väldigt volatil valuta och veckans nedgång kan bero på en hel del faktorer. Prisförändringen är dock med största sannolikhet ett resultat av en del större investerare valt att göra en så kallad ”exit”, det vill säga konvertera sin Bitcoins till andra krypto- eller fiatvalutor.

Huruvida prisutvecklingen fortsätter i en nedåtgående trend återstår att se. Veckans nedgång är dock såpass stor att det med högsta sannolikhet fått mindre investerare att bli oroliga vilket kan betyda att även de väljer att försöka maximera sin avkastning och eller minimera sina förluster. Om marknadspanik sätter in så kan veckans nedgång vara början på en enorm värdeminskning av kryptovalutan på mycket kort tid.

Källa:
Coindesk


  • Publicerad:
    2017-12-22 19:30