NÄTHAT. Bloggerskan Tyra Sjöstedt skrev ett kritiskt inlägg om halalslakt där hon konstaterar att det är djurplågeri. För detta har hon blivit kallad för ”hora” och fått höra att hon utsätter sig och sin familj för fara.

tyra

Tyra Sjöstedt

Bloggerskan Tyra Sjöstedt skrev ett inlägg förra fredagen där hon kritiserar halalslakt. Hon beskriver hur slakten går till och hon tar bland annat upp hur vansinnigt hon tycker det är att EU-kommission har gjort det till en fråga kring huruvida kött som kommit ifrån halalslakt ska märkas eller inte. Sjöstedt frågade följande i sitt blogginlägg: ”Varför i helvete ska våra skattepengar läggas på en utredning om vi ska märka köttet där djuren slaktats ihjäl på ett vidrigt sätt? Är det bara inte att göra det?”

Kort efter att inlägget publicerats haglade kommentarerna in och bland dem så fanns det muslimer som rasade emot bloggerskan. Hon fick kommentarer där hon blev kallad för ”hora” och ”slyna” och även kommentarer som insinuerar att man ska skada henne och hennes familj. Bloggerskan blev även kallad för ”rasist” på grund av att hon kritiserat halalslakten.

Den senaste tiden har det i etablerade media pågått en kampanj mot näthat och hot som riktas mot kvinnor. Ändå har ingen belyst näthatet som bloggerskan Tyra Sjöstedt fått utstå.

Halalslakt innebär att man skär ett snitt i djurets hals så att alla större blodkärl i halsen kapas samtidigt och djuret därmed drabbas av akut syrebrist i hjärnan. På detta sätt tömmer man djuret på blod för att sedan stycka upp det. Här kan du se hur en halalslakt går till (KÄNSLIGA TITTARE VARNAS):

Källor:
Halalslakt- kvalificerat djurplågeri
Inser du inte vilken fara du utsätter dig och din familj med


  • Publicerad:
    2013-03-01 23:07