MOTSTÅNDSRÖRELSEN Centerpartiet i Säffle gråter ut i NWT om att någon har satt upp klistermärken på deras valplakat. Nordfront har talat med representanter i Värmland.

Det var igår förmiddag som Nya Wermlands-tidningen (NWT) publicerade en artikel om att någon har satt upp klistermärken på flera av riksdagspartiernas valaffischer i Säffle kommun.

I en bild som en av Nordfronts läsare har skickat in syns ett av Centerpartiets valplakat med texten ”För hela Säffles bästa”, där någon har satt klistermärken med tyrrunor över kandidaternas ansikten.

Bakom skadegörelsen ligger av allt att döma nazistiska Motståndsrörelsen”, beskriver NWT syrligt.

C: "Respektera varandras åsikter"

— Det värsta är nog ändå utsmyckningen av vår affisch inne i tätorten, snyftar Dag Rogne (C), lokalpolitiker i Säffle, inför NWT.

— Att valaffischer smyckas med påritade mustascher eller rivs ner av ungdomsgäng sent om natten kan man ha viss fördragsamhet med. Men denna skadegörelse är något annat. Det visar att det finns grupper i vårt samhälle som inte kan acceptera det demokratiska samhälle vi har, fortsätter Centerpartiet i ett uttalande.

Enligt partiet har flera valaffischer också sparkats omkull längs Näsvägen på Värmlandsnäs. I andra läsarbilder som Nordfront har fått in syns tyrrune-klistermärken även på Vänsterpartiets valaffischer.

— Detta är ingen skadegörelse mot bara Centerpartiet, utan ett angrepp mot de värderingar som vi och andra demokratiska partier har. Värderingar som står för åsiktsfrihet, allas lika värde och att vi respekterar varandras åsikter, dundrar Rogne.

Motståndsrörelsen: "Okända sympatisörer"

Nordfront har talat med en av Nordiska motståndsrörelsens medlemmar i Värmland, som förklarar att det är okända sympatisörer till organisationen som har satt upp klistermärkena.

— Ärligt talat så vet vi inte vilka det är som har gjort det. Ingen av våra medlemmar eller de sympatisörer i Säffle som vi har kontakt med har tagit på sig det här, berättar medlemmen.

Nordfront: Skulle du vilja hälsa något till personerna som har satt upp klistermärkena?

— Absolut! Vi tackar givetvis för hjälpen med aktivismen och uppmanar självklart de här sympatisörerna att ansluta sig till Nordiska motståndsrörelsen, eller åtminstone ta kontakt med organisationen.

— Vi visste sedan tidigare att det finns goda sympatier i Säffles kommun, men det finns tydligen fler än vad vi kände till. Folk som till och med har bedrivit aktivism på eget bevåg, bra jobbat!