GATUKAMP Maskerade vänsterextremister flydde fältet, lämnade ifrån sig sin propaganda och tappade personliga tillhörigheter när de konfronterades av Näste 1 inför Alternativ för Sveriges valmöte i Rålambshovsparken.

Lördagen den 6 augusti höll Alternativ för Sverige (AfS) ett valmöte i Rålambshovsparken. Tidigt på morgonen var aktivister från Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 på plats och affischerade i området och kunde då notera vänsterextremister i parken. På Motståndsrörelsen.se berättas vad som sedan hände:

När affischeringen var avklarad observerades en grupp antifascister som drog på sig maskering i utkanten av parken. Aktivisterna valde att på avstånd hålla koll på dessa och dess förehavanden för att se till att de inte tog ned den nyligen uppsatta propagandan.

Det visade sig snabbt att de röda hade samma ärende som Motståndsrörelsens aktivister fast precis tvärtom, då de började hänga upp banderoller i utkanten av parken med mångkulturella och AfS-fientliga budskap.

Aktivisterna iakttog dem under en stund och när de började röra sig in mot parken drogs snabbt de nyligen uppsatta banderollerna ned, då Alternativ för Sverige är ett nationalistiskt parti så valde Motståndsrörelsens aktivister att även ta ned de AfS-fientliga affischerna. Sedan avancerades det snabbt över parkens gräsytor för att inte tappa råttorna ur sikte.

Så fort de kom inom synhåll utbröt en jakt då antifascisterna flydde hals över huvud och i panik slängde ifrån sig en del propagandamaterial medan ytterligare svenskfientligt gavs bort till Motståndsrörelsens aktivister när dessa kom ifatt.

En av vänsterextremisterna ska också ha lyckats tappa sin plånbok och legitimation, vilket uppmärksammats på bland annat Twitter av Vänsterkollen Stockholm. Enligt uppgifter till Nordfront ska samma vänsterextremist dessutom ha lyckats tappa nycklarna till sin lägenhet.

På Motståndsrörelsen.se sägs det att samtliga av de fyra maskerade vänsterextremisterna visade sig vara kvinnor, varför de skonades ”från en mer hårdför tillrättavisning” och de ändå hade lämnat ifrån sig sin propaganda och ville lämna platsen.

Bara några timmar innan incidenten i parken blev en av AfS:s ledare i Stockholm, Yvonne Lindholm, utsatt för ett attentat där fyra okända vänsterextremister vandaliserade en bil och ett släp utanför hennes hem. Släpet skulle enligt uppgifter på Twitter användas för att frakta utrustning till mötet i Rålambshovsparken. Flera bedömare, däribland AfS-företrädaren Christian Peterson, misstänker ett samband då det var fyra personer som utförde attentatet mot Lindholm inför mötet hon var med och arrangerade och att fyra maskerade personer sedan också är på plats och sprider anti-AfS-propaganda i parken bara några timmar senare.

Under lördagen attackerades också en AfS-sympatisör av vänsterextremister och fick en glasflaska slagen i huvudet och sin tröja förstörd.