MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under helgen har Nordiska motståndsrörelsens organisationsdagar hållits, där en rad nyheter avslöjades samtidigt som intressanta föredrag hölls.

Under helgen hölls Nordiska motståndsrörelsens organisationsdagar, som motsvarar de gamla aktivistdagarna, i norra Sverige. En del av de långväga gästerna anlände redan på fredagen och övernattade, men under lördagsförmiddagen inleddes evenemanget av Simon Holmqvist som agerade konferencier under tillställningen.

Organisationsdagarnas tema var En enhet av järn, syftandes på den rumänske nationella ledaren Corneliu Codreanus kända citat:

Legionen föredrar att stå enad även om den väljer fel väg. Om Legionen hamnar i helvetet, ska den fortfarande stå enad. Efter en framgångsrik erövring av helvetet, återvänder vi segerrikt.

Det spelar ingen roll om vi vinner, förlorar eller offrar våra liv. Huvudsaken är att vi gör det tillsammans som en enhet av järn.

Simon Holmqvist agerade konferencier.

Efter att ha hälsat alla välkomna och förklarat en del praktiska saker och regler för dagarna välkomnade Holmqvist Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg upp på scenen. Lindberg hälsade deltagarna välkomna och bjöd sedan upp nästescheferna på scenen för att berätta om det gångna året och framtida planer. Nytt för i år var flera nästeschefer, som träder fram för att ta över efter sina föregångare på posten.

Simon Lindberg inleder organisationsdagarna.

De nya nästescheferna är Mattias Sigvardsson som tar över Näste 2 efter Jimmy Andersson, Daniel Gerdås som tar över Näste 3 efter Freddy Nerman, Daniel Byström som tar över Näste 6 efter Robert Eklund, Hampus Maijala som tar över Näste 7 efter Magnus Wardmo och slutligen Jimmy Thunlind som officiellt tar över Näste 8 efter att ha varit tillförordnad nästeschef.

Daniel Gerdås. Ny nästeschef i Näste 3.

De tillförordnade nästescheferna i Näste 1 respektive Näste 4 fortsätter också på sina poster till dess att nya chefer är redo att ta vid. Pär Sjögren, långvarig chef för Näste 5, fortsätter på sin post.

Martin Saxlind. Tillförordnad nästeschef i Näste 4 och arrangör av organisationsdagarna.

Under dagarna avslöjades fler nyheter, bland annat att skriften Bemästra livet snart kommer släppas i bokformat. Fredrik Vejdeland, som presenterade nyheten, menar att boken är viktig då den förmedlar en livsbejakande anda som behövs för att överkomma utmaningar och problem i livet. Mycket är vunnet på att anamma den anda som förmedlas i boken, enligt Vejdeland.

Nordfronts ansvarige utgivare Marcus Hansson föreläser om den svenska hets mot folkgrupp-lagstiftningen.

Att tala inför deltagarna var något som även Nordfronts ansvarige utgivare Marcus Hansson passade på att göra, på ämnet ”Hets mot folkgrupp” och hur man ska göra, eller rättare sagt hur man ska undvika att bli dömd för detta.

— Föreläsningen hölls för att få medlemmar att förstå att lagen är skapad för att tysta och passivisera politisk opposition som anses vara ”rasistisk”, berättar Hansson för Nordfront och fortsätter:

— Därmed utökas ständigt begränsningen av vita människors yttrandefrihet. Därför behöver vi som organisation och andra människor förstå vilken nivå av repression systemet riktar mot vår yttrandefrihet idag och vad de kommer ta sikte på i framtiden.

Hansson har fem snabba tips till HMF:are:

1. Använd inte ett sociala medier-konto som kan kopplas till din person om du ska skriva vissa saker som är olagliga.

2. Tänk på säkerheten. Ju högre säkerhet desto mindre risk för åtal. Kryptera datorn, använd VPN-tunnel och HMF:a inte genom telefonen.

3. Om du kallas till ett förhör, säg ingenting och medverka inte i utredningen. Polisen är inte dina vänner utan dina förtryckare.

4. Läs på om vilka grupper i samhället som är förbjudna att hetsa mot (vita går alltid bra) och vilka symboler som är förbjudna. Du kan ofta få sagt det du vill ha sagt utan att bryta mot lagen genom att inte raljera och vara saklig.

5. Organisera dig mot systemet och besegra det. På detta sätt kan du och dina barn i framtiden uttrycka er hur ni vill i ert eget land.

Pär Öberg föreläser och leder diskussion om vilken internkultur Nordiska motståndsrörelsen eftersträvar.

Även Pär Öberg höll ett föredrag som var inriktat på sund internkultur inom Motståndsrörelsen och hur en sådan ska kunna etableras och upprätthållas. Lördagen bjöd även på två tal av Simon Lindberg, ett föredrag av Robert Eklund om propaganda och ett tal av Jimmy Thunlind.

Efter att lördagens schema var genomarbetat kunde deltagarna njuta av ett julbord, trots den rädsla för coronaviruset som finns i andra delar av samhället.

Under söndagsförmiddagen hölls ett längre tal av Sebastian Elofsson innan det var dags för deltagarna att avsluta organisationsdagarna med spridda banderollaktioner längs kusten i Norrland.

Läs mer om mötet på Motståndsrörelsen.se.


  • Publicerad:
    2020-12-07 19:20