MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen i Danmark har genomfört en folkgemenskapsaktion. I söndags ställde Motståndsrörelsens Vinterhjälpen upp i Århus för att dela ut mat och kläder till utsatta nordbor. 

Foton i artikeln: Nordfront.dk

Vinterhjälpen, som är en del av Nordiska motståndsrörelsen ställde i söndags upp sig i danska Århus för att dela ut mat och varma kläder till hemlösa och utsatta nordbor. I fyra timmar stod aktivisterna i Mølleparken i centrala Århus och delade ut kläder och potatissoppa.

Nationalsocialism är folkgemenskap – och i en folkgemenskap tar de starkare hand om de som är svagare – och det var grunden till hjälpaktionen.

Det senaste året har samhällets etablerade hjälporganisationer allt mer börjat prioritera att hjälpa rasfrämlingar, vilket naturligtvis gör att det finns mindre hjälp att få för en vit dansk i samhällets lägsta skick. Därför genomfördes den här hjälpaktionen som vinterhjälp till danska hemlösa.

Förutom potatissoppa med fläsk och kålkorv delades det också ut vinterjackor, byxor, strumpor, handskar, mössor, sovsäckar och liggunderlag. Man kunde dessutom också få en varm kopp kaffe.

Se videon från aktionen nedan: 

Har du problem med att spela upp videon? Se den på VK!


  • Publicerad:
    2020-12-22 08:30