Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aktivism runt om i Sverige till minne av Tommie Lindh

Av Redaktionen, 2020-05-16
redaktionen@nordfront.se

AKTIVISM. Rapporter från flera håll i landet har inkommit till Nordfront om aktivism till minne av den mördade nationalisten Tommie Lindh.

Mordet på den unge nationalisten Tommie Lindh i Härnösand har trots att det i stort tystats ner av etablissemangsmedier upprört och engagerat många.

Misstänkt för mordet är sudanesen Abubaker Mohamed (19970620-8379) som ska ha huggit ihjäl Tommie efter att denne försökt hindra en våldtäkt som Mohamed utförde på en svensk kvinna.

— Han försvarade alltid sina kamrater och tjejkompisar från både rödingar och invandrare, sa hans vän Alexander tidigare under veckan till Nordfront.

Rapporter har nu inkommit till Nordfront om att olika organisationer och fristående aktivister under natten bedrivit aktivism till minne av Tommie. Nedan följer några bilder på de olika typerna av aktivism.

Västeråstidningen VLT har skrivit om aktivismen som bedrivits i staden. De kallar en uppsatt banderoll till minne av den mördade unge svensken för ”olaglig” och skriver att ett vaktbolag fick syn på den vid 06:30 på morgonen. En och en halv timme senare ska en polispatrull åkt dit för att ta banderollen i beslag.

Polisen rubricerar banderolluppsättningen som olaga affischering.

Under dagen kommer en minnesstund att hållas i Härnösand för Tommie Lindh, något som kommer att gå att följa på Nordfront.


  • Publicerad:
    2020-05-16 11:50